Tarımda rehber devri

Türk tarımı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarım sektörü rehberiyle dünyaya açılmayı hedefliyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tarım sektörü rehberi hazırlıyor. Rehber, iki ana bölümden oluşacak. Birinci bölümünde bakanlığın destek ve projeleri, bu desteklerden yararlanma koşulları hakkında bilgi verilecek. İkinci bölümde ise tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaların iletişim bilgileri yer bulunacak. Ayrıca rehberde yurt içi ve yurt dışında düzenlenen ulusal ve uluslararası tarım fuarlarının takvimlerine de yer verilecek.
YURT İÇİ VE YURT DIŞI TANITIM
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı Reklam Koordinatörü Birgül Sofuoğlu, tarım sektöründeki gelişmeleri daha gerçekçi bir şekilde ortaya koyacak rehberin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en fonksiyonel ve tematik rehberlerinden biri olacağını kaydetti. Rehberde yer almak isteyen firmaların başvurularını toplamaya devam ettiklerini aktaran Sofuoğlu, bu sayede 81 il ve ilçelerindeki firmaları bir araya getirip, onları yurt içi ve yurt dışında tanıtmak istediklerini söyledi.
FİRMALAR HABERDAR OLACAK
Birgül Sofuoğlu, "Firmaları birbirinden haberdar edip aynı zamanda yurt dışındaki iş adamlarına da hizmet sağlamak istiyoruz. 'Hangi yörede hangi ürün yetişiyor, nereye yatırım yapabiliriz' gibi sorularına rehber olmak istiyoruz. O nedenle yapılan bir çalışma. Bunun için de tarım sektörünü rehberinin çıkmasını bekliyoruz." dedi.
İSPİRLİ: ALTERNATİF OLUŞTURACAK
Samsun Tarım İl Müdür Vekili Kadir İspirli ise yurt dışı bağlantılı çalışmak isteyen firmaların bu rehberde bulunmasının önemine dikkat çekti. Bölgedeki üretici firmaları ihracata yönlendirdiklerini belirten İspirli, "Rehberde olacak firmalar birinci derecede yurt dışından ürün temin etmek isteyen firmalar için birer alternatif oluşturacak. Rehbere giren firmanın önü ihracat noktasında açılabilir." ifadelerini kullandı.
GERÇEKÇİLİĞİ ORTAYA KOYACAK
Tarım Sektörü Rehberi, tarım sektöründeki gelişmeleri daha gerçekçi yönden ortaya koyacak. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en fonksiyonel ve tematik rehberlerinden biri olacak olan rehberde tarımla ilgili örgütlere de yer verilecek. İlk aşamada 10 bin adet basılması düşünülen rehberde başta gıda üretimi, bitkisel ve hayvansal üretim gerçekleştiren firmaların yanı sıra tarımsal hizmetler ve mekanizasyon gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların bilgileri de yer alacak. Gıdadan mekanizasyona, sigortadan ihracata kadar yüz binlerce firmaya, tarımsal üretici birliklerine, kooperatiflere bu sayede ulaşılabilecek. İçinde; devlet, AB fonları ile Dünya Bankası'ndan sağlanan tarım sektörü kredilerine ilişkin bilgiler ile kredilere ilişkin başvuru ve kullanım şartları da bulunacak.

ÜLKE GENELİ Haberleri