Çeşitli süslemelerle yaptığı tavlaların görsellerini bir dosya hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuran Yıldırım, "Eğer bakanlık yaptığım çalışmaların bir sanat eseri olduğuna kanaat getirirse bana bir 'Sanatçı belgesi' verilecek. Samsun'a daha farklı çalışmalar yapıp, kentin turizmine katkı sağlamak istiyorum" dedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Muzaffer Yıldırım, emekli olduktan sonra hobi olarak yaptığı tavlaların ilgi görmesi üzerine 6 ay önce kendisine bir atölye açtı. Çeşitli süslemelerle yaptığı tavlaları satarak kendisine ekonomik katkı sağlayan Yıldırım, yaptığı çalışmaları bir dosya halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi. Sanatçı belgesi alıp Samsun'un tanıtımına katkıda bulunmak istediğini söyleyen Yıldırım, "Yaptığım tavlanın çok beğenildiğini görünce atölyeyi kurmaya karar verdim. Yaptıklarım da talep gördü. Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Samsunspor tavlaları yaparak yola çıktım. Eski Samsun resimlerinden yola çıkarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Zamanla ilgi arttı ve daha sonra da takım tavlaları yapmaya başladım" dedi.
Resmi bir işletme olabilmek için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduğunu vurgulayan Muzaffer Yıldırım, "Eğer Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sanatçı belgesi alırsam, Samsun'a daha farklı çalışmalar yapıp, kentin turizmine katkı sağlamak istiyorum. Yaptığım tavlaları satıyorum. Benim tavlayı 1 günde yapmam mümkün değil. 100 lira ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarla satıyorum. Burada her şey el işçiliği, el sanatı. Buradaki her şey benim el emeğim, göz nurum" diye konuştu. (DHA)