8 asırlık tarihi Göğceli Camii'ne, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dergisi 2013 yılı Mart ayı sayısında 6 sayfa yer verdi.
Benzersiz ahşap yapısı ile dünyanın sayılı eserleri arasında yer alan ve yapımında kiriş bağlantıları dışında hiç çivi kullanılmayan tarihi Göğceli Camisi büyük ilgi görüyor. 1206 yılında Salçuklular döneminde inşa edilen, 'Çivisiz Cami' olarak da anılan Göğceli mezarlığındaki cami, son yıllarda geçirdiği restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Anadolu ahşap planlı camiler tipinin en güzel örneklerinden biri olan cami, üst üste yığma tekniğiyle yapılmış ve duvarlarını tek parça kalaslar oluşturmakta. Duvarlarda, direklerde, direk başlarında, kirişlerde, merteklerde ve mahya ışığı gibi yapının birçok yerinde karaağaç, dış budak ve kestane gibi ağaçlar kullanıldı.
Cami duvarlarında tek parça olarak kullanılan kalaslar, yaklaşık 15-18 cm kalınlığında, 50-70 cm eninde ve yaklaşık 12.60 ve 20 metre uzunluğunda. İlginç olan bir başka özellik ise ahşap yapının taşınabilir özelliğe sahip olması. Yani, bina yapılmadan önce herhangi bir temel kazılmamış, alttaki derinlik yapının hava almasını, nemi ve çürümeyi önlemek için açıldı. Kuzey kısmı hafif dönel olan çatı; üç omuzlu ve çatının taşıyıcıları ahşap duvarlar ve dikmeler. Yüz yıllar boyunca güneşe, neme, yağmura ve depremlere dayanmış bu tarihi yapı, 2007 yılında önemli bir restorasyona tabi tutularak yeniden ibadete açıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dergisi 2013 yılı Mart ayı sayısında ayrıca, Samsun Valiliği İl Özel İdaresi'nce il genelinde yüzlerce yıllık geçmişe sahip, ayakta kalabilmiş tarihi camilerin yer aldığı 'Samsun Ahşap Camiler' adı altında hazırlanan kitap ve DVD ile ilgili yapılan çalışmaya da yer vererek, Samsun'un bu anlamda da gözde bir kent olduğuna dikkat çekti.