TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN HAVUCUN YARISINDAN FAZLASI BU MAHALLEDE YETİŞTİRİLİYOR

Türkiye'nin havuç ihtiyacının yarısından fazlası Konya'nın merkez Meram ilçesindeki Kaşınhanı Mahallesi'nden karşılanıyor.

Kaşınhanı'da üretimi yapılan havuçların hasadında sona gelindi. Bölgedeki çiftçilerin yüzde 90'ının tarlalarına havuç ektiği mahallede hasat, yılın altı ayı sürüyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, AA muhabirine, Kaşınhanı Mahallesi'nde Türkiye'deki havuç üretiminin yüzde 57'sinin yapıldığını belirtti.

Hasatta sona yaklaştıklarını dile getiren Kırkgöz, "Havuç üretimi Kaşınhanı için çok önemli bir ürün grubu. Yaklaşık 30 bin dekar alanda yılda 210 bin ton civarında havuç üretimi yapılıyor. Burada üretilen havuçlar yurt dışına da gönderiliyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri