Türkiye’nin ilk yerli patlıcanı üretildi

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Parthenocarp (Genetik olarak döllenmeden meyve tutma özelliğine sahip olan) yöntemiyle ilk yerli patlıcan üretildi

Tohum konusundaki yanlışların düzeltilmesi amacıyla Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) tarafından düzenlenen Antalya gezisinde yetkililer tarafından halkımız tarafından yanlış bilinen Hibrit tohum ile ilgili olarak bilgiler verildi. Hibrit tohumun toplumda geni değiştirilmiş tohum olarak bilindiği, bunun yanlış olduğu, aksine özel anne ve babaların melezlenmesi sonucunda hibrit tohumun oluşturulduğu, genetik bir mekanizma olan melez azmanlığı sayesinde de yüksek kalite ve yüksek verim alındığı belirtildi. Domates, Biber, Patlıcan, Karpuz gibi ürünlerde hibrit tohum uygulamasının yapıldığı ve yüksek verim elde edildiği vurgulandı. Parthenocarp (Genetik olarak döllenmeden meyve tutma özelliğine sahip olan) yöntemiyle ilk kez Türk patlıcanı üretildi. 'Tatlıcan' ismi verilen patlıcan çeşidi şu an denemek amacıyla 10 kilo civarında üretildi. Patlıcan ile ilgili olarak konuşan 'Tatlıcan' patlıcanının mucidi bitki ıslahçısı Esat Durceylan, yoğun çalışmaların ardından bu patlıcanı ürettiklerini söyledi. Durceylan, bu patlıcan çeşidinin diğer patlıcan çeşitlerinin fiyatlarından daha pahalı olduğunu fakat halk tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÜLKE GENELİ Haberleri