2011 yılında Samsun Gıda Organize Bölgesi'ndeki arsalarında ilk etapta günlük bin ton kapasiteli un fabrikası projeleri olduğunu kaydeden Ulusoy, bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 2011 yılında ihracat pazarlarındaki varlıklarını güçlenerek devam ettirebilmek ve iç pazarda kaliteleri ile pazarlarını büyütecek çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Ulusoy, 2011 yılı sonunda 2010'a göre yüzde 20 büyüme beklediklerini ifade etti. Ulusoy, bu yıl hammadde üreticilerine daha uygun noktalarda alım yerleri ve ürünlerini depolamak için silolar oluşturduklarını bildirdi.
"Ürünümüzün yüzde 60'ını ihraç ediyoruz"
Ulusoy Un olarak, üç farklı noktada fabrikaları olduğunu dile getiren Günhan Ulusoy, Çorlu'da 15 bin metrekaresi açık, 7 bin metrekaresi kapalı tesislerimizde günlük 400 ton, Samsun'da 7 bin metrekaresi açık, 10 bin metrekaresi kapalı tesislerimizde günlük 500 ton ve Çorum'daki tesislerimizde günlük 250 ton gün buğday üretme kapasitesine sahibiz. Ürettiğimiz unun yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Hammaddemiz olan buğdayı da Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden bir kısmını da yaptığımız ihraç karşılığında ithal elde ediyoruz diye konuştu. Kimi üreticilerin baklavalık ve böreklik unlarda, kimi üreticilerin ise endüstriyel ve paketli ürünlerde geliştiğine işaret eden Günhan Ulusoy, Sağlıklı ürünler olarak sunulan, doğal un, esmer un ve zenginleştirilmiş un gibi ürünler gelecek dönemde ön plana çıkacak dedi.
DENGE/EKONOMİ