Unutulmayacak geri dönüş

Kemal İlyas Sağır

Ligde mağlubiyeti bulunmayan iki takımın mücadelesinde muhteşem bir geri dönüş yaşatan Samsunspor mağlup olmadan yedinci haftayı tamamladı.

Çok güzel bir havada ve cumartesi mesaisinin devam etmesi nedeni ile yine tıklım tıklım bir seyirci ile karşılaşamadık. Bu arada Tüyap Fuar alanında kitap fuarının açılıyor olması nedeni ile otopark ve trafikte sorun olur diye düşünüyordum. Ama çok büyük bir sorun ben yaşamadım.

Son zamanların en güzel geri dönüş maçlarından bir tanesini canlı yerinde seyretmek zevkine ulaştıran her iki takımın futbolcularına teşekkür etmek istiyorum. Oyunun 1. dakikasında Zeki Yavru ile Göztepe sporlu Isaac Solet kafa topunda havada kafaları tokuşunca Solet ambulans ile hastaneye kaldırıldı. İlk dakikalarda kalbimiz ağzımıza geldi. Ve son dakikaya kadar maçta bu heyecan devam etti.

Yediğimiz üç golle ilgili söylenecek çok net bir durum var. Defans hataları ile çok kolay goller yedik. Kalecimiz Okan’da formunda değildi. Takımımız İlk yarı 2-1 mağlubiyetle soyunma odasına giderken bile seyirci de zerre bu maç kaybedildi modu yoktu. Beraberliği alırız havası inanın her yerde esiyordu.

Bir an önce beraberlik golünü atıp sonrada seyircinin de havaya girmesi ile üçüncü golü buluruz diye düşünürken kalemizde golü görünce eyvah eyvah demeye başladık. 60. Dakika’da Göztepespor’un Romulo ile topu direkten dönünce artık maçın bize dönmesi gerekiyordu. Atamayana atarlar dercesine 70. Dakikada Ntcham ikinci golümüzü atınca artık bir hikaye yazmanın sırası Samsunspora geçmişti. Tam on dakika sonra sahadan sildiğimiz Göztepespor’a üçüncü golümüzü atarak beraberliği cebe indirince tüm stadyumda aynı heyecan ve aynı düşünce ile muhteşem geri dönüş olurmu? Diye artık herkes birbirine sarılıp sorup duruyordu. O andan itibaren maç bitene kadar kimse yerine oturmadı.

Vee uzatma dakikalarında Soner Gönül'ün uzaktan şutunda kaleci Lis'ten dönen topu Schindler tamamlamak isterken, önündeki defans oyuncusuna çarpan gözünü sevdiğimin meşin yuvarlak topu Ntcham'ın önünde kaldı. Kamerunlu futbolcumuz güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi. O andan itibaren neler olmadı ki. Bunu stadyumda o an olanlar anlayabilir. İnanın televizyondan seyredildiği gibi değil, herkes her tarafta zıplıyor, sarılıyor, birbirini öpenler, sarılanlar, anı ölümsüzleştirmeye çalışanlar ortalık panayır alanına döndü.

Sadece üç puan almadık. Transfer yasağına rağmen bu takım düşmez diyenlerle, bu takım düşer diyenler el ele omuz omuza halay çekerek puan cetvelindeki yerimize bakarak “Alem buysa kral biziz” diyerek stadyumu terk ettik. Tekrar bize bu zaferi yaşatan herkese teşekkürler. Haftaya Adana’da Adanademirspor’la oynayacağımız maçta en az bir puanla döneriz inancı ile...

Kalın sağlıcakla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.