Karedeniz'in seçkin turistik merkezlerinin mutfak şefleri, ustaları Büyük Otel'de düzenlenen 'Unilever Food Solutions' seminerinde bir araya geldiler. Düzenlenen seminere Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ev sahipliği yaptı.
İŞİMİZ İLE ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ ZENGİNLEŞTİRİYORUZ
Seminerde konuşma yapan Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Başkanı ve Ancere Thermal Hotel mutfak Şefi Sedat Çat Yemek bir toplumun tüm kültürel değerlerini temsil eder. Yaşadığımız coğrafyaların özelliklerini, insanlarımızın yaşam şekillerini temsil eder. Ülkemizin folklorlarına baktığımızda her yörenin farklı bir tarzının olduğunu görürsünüz. Kilimlerimizdeki motifler, kıyafetlerimizdeki simgeler, yemeklerimizdeki renkler her yörenin kendi özellikleri yansıtır. Yemeklerimiz toplumumuzun çeşitliliği ve zenginliğidir. Her mevsim ve her iklimin tat ve kokuları ile çeşit çeşit sofralarımızın vazgeçilmesi olan yemeklerimizi gelecek kuşaklara profesyonelce taşımak lazım. Kültürümüze sahip çıkmak, geçmişte saray sofralarında sunulan ikramlarla, Anadolu'da bir köy evinde tüten ocağın üstündeki alın teri yemeklerimizi bir kere daha sahiplenmek için uğraşmalıyız. Bu anlamı birlik ve beraberlikler kendimizde pekiştirmemiz lazım. diye konuştu