USTA'DAN ELEŞTİRİLER

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM’de 65. Hükümetin programı üzerine MHP grubu adına yaptığı konuşmada Hükümet programını eleştirerek “Bu Hükümet programının bir hedefi yok, hiçbir iddiası yok” dedi

                Milletvekili Erhan Usta; “Hükûmet programına en temel olarak eleştirim, bu Hükûmet programının bir hedefi yok, hiçbir iddiası yok, bir özgünlüğü de yok. Bu Hükûmet programının hiçbir şekilde toplumda bir heyecan yaratması mümkün değil, zaten bunu Genel Kuruldan da görüyoruz. Şurada saysak 316 Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilinden herhâlde 15'i ya var ya yok. Yani, bir heyecan yok çünkü ortada zaten bir Hükûmet yok, Hükûmetin de bir önemi yok. Bunu zaten en net şekilde, Sayın Davutoğlu gönderilirken Türkiye maalesef gördü.” dedi.
Erhan Usta sözlerine şöyle devam etti. “Bugün böyle bir ortamda Hükûmet programını konuşmak durumundayız. Ben Hükûmet programını değerlendirmeye çalışacağım ama bu heyecansızlık doğru bir şey değil. İnanın, böyle bir Hükümet programının görüşmesini ilk kez yaşıyoruz. Bu, Türkiye siyaseti açısından, Türkiye demokrasisi açısından ve Türkiye'nin kaderi açısından son derece kötü bir durum. Sayın Başbakan kendisine 330'u bulup Türkiye'yi referanduma götürmek ve başkanlık sistemini getirmeye çalışmak gibi bir misyon üstlenmiş, çünkü eğer başka bir vizyonu olmuş olsaydı bu Hükûmet programının bir hedefi olurdu. Hiçbir rakamsal hedefi olmayan bir Hükûmet programı olabilir mi? Bir tane rakamsal hedef yok. Eskiden "2023" denilirdi hiç olmazsa, tutacak tutmayacak, doğru yanlış ama hiç olmazsa topluma bir perspektif verilirdi, bir vizyon verilirdi, bir hedef konulurdu. Şimdi onların hepsinden vazgeçilmiş durumda, kendisine sadece ülkeyi, bir şekilde başkanlık sistemini getirmeye yönelik bir yasal altyapıyı hazırlamak şeklinde bir misyon çizmiş,”
                Milletvekili Erhan Usta daha sonra sözlerini başkanlık sistemi tartışmalarına getirerek; “Bu konuda da maalesef bu toplum kandırılıyor. Türkiye'de başkanlık sistemi geldiği zaman toplumun bütün meseleleri çözülecekmiş gibi bir şey takdim ediliyor. Yani, "Biz ekonomik kalkınmamızı tamamlayacağız, ekonomik sorunlarımız hallolacak, terör sorunu hallolacak, dış politikada başı dik bir ekonomi hâline geleceğiz." şeklinde birtakım, gerçek dışı beyanlarla bu toplum kandırılmaya çalışılıyor. Deniliyor ki: "Başkanlık sistemi gelirse Türkiye gelişecek." O zaman gelişmişlik açısından, bir bakalım, başkanlık sistemi olan ve parlamenter sistemi olan ekonomilerde nasıl bir durum var. Kişi başı gelir 25 bin doların üzerinde olan 26 tane ülke var. Bu 26 ülkeden 21 tanesi bizdeki gibi parlamenter sistemle yönetiliyor, 2 tanesi krallıkla yönetiliyor, 1 tanesi yarı başkanlıkla, sadece 2 tanesi başkanlıkla yönetiliyor. Yani dünyanın en gelişmiş 26 ekonomisinden sadece 2 tanesinde başkanlık var. Yahu, Allah'tan korkun! Başkanlık sistemi hani zengin ekonomilerde vardı? Hani biz başkanlık sistemine geçersek bizim ekonomimiz de zenginleşecekti? Yani eğer bir ilişki arıyorsanız sistemle zenginlik arasında olsa olsa ters bir ilişki var. Yani başkanlık sistemi olan ekonomiler de gelişmiş ekonomiler değil, bunlar parlamenter sistemle yönetilen ekonomilerdir. Bir defa, toplumdan bu gerçek gizleniyor. Tabii, toplumu yanıltma yönünde yoğun bir propaganda yaptığınız zaman maalesef toplum bu gerçekleri göremiyor. Dolayısıyla, başkanlık sistemi bu toplumun hiçbir sorununu çözemez. Bu ülkenin iyiliğini istiyorsak derhal Türkiye'yi başkanlık sistemi tartışmasından kurtarmamız lazım.” şeklinde ifade etti.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SİYASET Haberleri