1 yaş ile 2,5 yaş arasındaki çocukların ağız ve diş sağlığından ebeveynlerin sorumlu olduğunu söyleyen Kışlaoğlu, diş çürüğünün, anne ve babadan çocuğa bulaşabilen bir hastalık olduğuna ve çok bileşenli bir enfeksiyon hastalığı olan diş çürüğünün bulaşıcı özellik taşıdığını belirtti. Bu bulaşmada anne-babanın (özellikle annenin), dikkat etmesi gereken belli özellikler olduğunu ifade eden Kışlaoğlu, "Bulaşmanın olmaması için anne, bebeğini beslerken kaşık, emzik, biberon gibi araçları kendi ağzıyla temasta bulundurmadan kullanmalıdır. Aksi halde anne, çürüğe yol açacak organizmaları kendi ağzından bebeğine aktarır" dedi.
ÜÇ YAŞINA KADAR KONTROL
Kışlaoğlu, anne bulaşmayı üç yaşına kadar kontrol ederse bu süreden sonra olabilecek aktarımın çocukta çok şiddetli çürük enfeksiyonu yaratma olasılığının düşeceğini vurgulayarak, ebeveynlere, çocuklarının ağız ve diş sağlığı konusunda uyarılarda bulundu. Kışlaoğlu, bebeklerin şekerli süt vs. içeren biberonlarla yatırılmasının ağızlarında kalıcı sorunların oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
ANNE-BABA EN İYİ MODEL
Kışlaoğlu, anne-babaların, bebeklerini bir sorun olsun ya da olmasın 6 ayda bir diş hekimine kontrole götürmelerinin önemini vurguladı. Dr. Kışlaoğlu, ağızlarında yılda 2'den fazla çürük oluşan çocukların, çürük gelişimi açısından oldukça yüksek bir risk altında olduklarına dikkat çekti.