Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur,dünyadaki yıllık 850 bin ton üzüm üretiminin 250 bin tonunun Ege Bölgesi'nde, 40 bin tonunun da Saruhanlı'da yapıldığını belirtti. Okur, 150 yıldır üzüm ihracatı yapan Türkiye'nin, kuru üzüm üretimi ve ihracatında dünya lideri konumunda bulunduğunu, Saruhanlı'nın da ''üzümün başkenti'' olarak bilindiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''İlçemizde 80 bin dekar alanda üzüm hasadına başlandı. Bir aylık hasat süresi boyunca yüzlerce kişiye istihdam imkanı doğdu. Bağlardan hasat edilen üzümler güneş altında kurutulduktan sonra bölgemizdeki işletmelerde işlenip, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Üzüm ilçe ekonomisine her yıl ortalama 20 milyon lira katma değer sağlıyor. Burada hem çiftçi, hem işletmeci, hem de arazide ve işletmelerde istihdam edilen işçiler kazanıyor.'' Bu yıl Saruhanlı'da 40 bin tona yakın üzüm üretiminin gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Okur, Ege Bölgesi'nde ise Manisa Ziraat Odası'nın açıklamasına göre 247 bin 500 ton üzüm üretileceğinin tahmin edildiğini dile getirdi. Üzümde son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı çok fazla ürün alınamadığını ancak kaliteden asla ödün verilmediğini anlatan Okur, şöyle devam etti: ''Son yıllarda kuraklık ve buna bağlı sebeplerden dolayı verim düştü. Birkaç yıl önce meydana gelen kuraklığın etkileri halen devam ediyor. Ancak ürünün kalitesi ve ilaç kalıntısı konusunda üretici çok hassas davranıyor. Üretim bilinçli hale geldi, bu ürünün bir de maliyeti var. Kilogram başına 4 lira 60 kuruş maliyet hesabı çıkarttık. Şu an kuru üzüm fiyatı da bu civarda. Beklentimiz fiyatların düşmemesidir.''