"Cerrahi aletler Pakistan, Almanya ve Türkiye'de üretiliyor. Türkiye'de de yüzde 90 Samsun'da, ayrıca Samsun'da 13 bin 500 adet farklı medikal alet üretiliyor. Bunlara bizim biraz daha bilimsel ayak vermemiz gerekiyor. Sadece 'mekanik aletler' yerine, sağlık alanında, elektronik mekanik aletler ve elektronik aletler üretelim. Bunu yaptığımız zaman hem şehrimiz para kazanır hem de ülkemiz döviz kazanır ve döviz ödemek zorunda kalmayız. Çünkü yurt dışından çok miktarda bu tarz aletler alıyoruz" şeklinde açıklamalarının ardından hayallerinin gerçekleşebileceğine inanan Matematik öğretmeni Aydın Cerit projelerinden bahsetti.
"BEN HAZIRIM"
27 yıllık dersane öğretmeni olan 58 yaşındaki Aydın Cerit son 20 yıldır matematik araştırmaları içerisinde yoğruluyor. İlk olarak hesap makinesi olmak üzere bilgisayarlara bağlı bütün sistemleri (teleskop, mikroskop, tıpta kullanılacak görüntüleme sistemleri, gelişmiş kamera sistemleri) kökten değitirecek, kapasitesini artıracak matematik çalışmalarını tamamlayıp üretime hazır hale getirdi. Valinin, sadece mekanikle kalmayalım elektronikle ilgili çalışmalarda bulunulmasını ifadesinden sonra bu hedefi fırsat görerek 'ben hazırım' dedi ve projelerini sunmaya hazır olduğunu belirtti.
"EKİP KURMAK İÇİN VALİMİZİN YARDIMI LAZIM"
Bu projelerin olması için ekip kurmasının gerektiğini belirten Matematik Öğretmeni Aydın Cerit, "Şu anda bir Elektrik Elektronik Öğretmeni ve bir Makine Teknikeri (Adnan İnci) projelerimde bana yardım etmek için hazır durumda bekliyorlar. Benim beklentim; Valimizin talimati üzerine bilgisayar yazılımcısı, makine mühendisi, bilgisayar mühendisi ve teknisyen elemanları ile birlikte ekibimi kurarak çalışmaya başlamak istiyorum. Başta Samsun olmak üzere tüm Türkiye'ye faydası olacağına inandığım araç gereçleri üretmeye hazırım." diye konuştu. Onur Emirza