Vefa Örneği

Bafra Merkez İlkokulu öğretmenlerinden Seher Demir`in eşi, Bafra Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Cemal Demir (65) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Bafra Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, iki gün önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 35 yıllık öğretmen Cemal Demir'e (65), okul bahçesinde yapılan törenle gözyaşları ve dualar eşliğinde vefa örneği sergiledi.

Öğretmenlik hayatı boyunca binlerce öğrenci mezun eden 35 yıllık öğretmen Cemal Demir, son 15 yıldır Anadolu Lisesinde görev yapmaktaydı. Demir'in Bafra gasilhaneden alınan cenazesi Bafra Anadolu Lisesi bahçesine getirildi. Öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı törende Cemal öğretmenleri için ilk olarak saygı duruşuyla başladı. Bafra Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Eser, öğretmen arkadaşı için yaptığı veda konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Eser, “Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Aslında onlarca kez yazıp karalayıp yeniden yazdığım cümleler kifayetsiz kalıyor. 27 yıllık meslek hayatımda en zor görev bu olsa gerek. Ansızın aramızdan ebediyete göç eden sevgili Cemal ağabeyimizin cenazesinde birkaç kelime edebilmek. 15 yıldır beraber çalıştığım sevgili Cemal abimiz öğretmenler odasının gülen yüzüydü. Bensiz sohbet olmaz bekleyin geliyorum derdi. Daima güler yüzlüydü, en kızgın zamanlarında bile sesini yükseltmez, arkadaşlarını incitmekten çekinirdi. Kendisi gibi efendi iki oğlu Emre ve Reşat da okulumuz mezunudurlar. Her doğan güneşin bir batışı vardır. Tıpkı insan hayatı gibi, hiç silinmeyecek anılar bırakarak anımızdan ayrıldın Cemal abi. Kavuşmanın, birlikte yaşamanın o kadar zor olduğu bir dünyadan ayrılmanın ne kadar kolay olduğunu gösterdin Cemal Hocam. Bafra Anadolu Lisesi mensupları olarak seni unutmayacağız. Nur içinde yat, ruhun şad, mekanın Cennet olsun.” dedi.

Konuşmasının ardından okulun din dersi öğretmeni Cevdet Öztürk tarafından helallik alınarak, Cemal öğretmenin tabutuna Okul Müdürü Yıldıray Baş ve okul öğrencileri tarafından kırmızı karanfil bırakıldı. Okuldan sonra ise Demir'in cenazesi Yaka Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada alınan helallikten sonra ise Tabakhane Camii'nde kılınan öğle ve cenaze namazından sonra ise Bafra Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında defnedildi.

Okul bahçesi ve camide yapılan törene Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Milli Eğitim şube müdürleri Süleyman Ertürk ile Ali Gül, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilciliği Başkanı Hamdi Yıldız, Eğitim-İş Samsun İl Örgütlenme Sekreteri Suat Özkolay, Eğitim-İş Bafra Temsilciliği Başkanı Atakan Şen, Okul Müdürü Yıldıray Baş ve idarecileri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri