YEDAŞ TÜRKİYE FUARINDA

YEDAŞ ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi'nin 'geri dönüşüme dönük' inovasyon hedefli projeleri dünyanın lider şirketleriyle paylaşılacak.

Genel Müdür Türkoğlu, “Rekabetçi koşullarda sürdürülebilir başarının sırrı, Ar-Ge çalışmalarına verdiğiniz önemdir” dedi
Türkiye'deki tüm firma ve kuruluşlarının sonuçlandırılmış en yenilikçi projelerinisergilediği ve gelişen teknolojinin üreten yüzünü tüm dünya ile paylaşma fırsatı bulduğu 'Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar' temasıyla düzenlenen 2. İnovasyon Türkiye Fuarı, 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.
YEDAŞ, ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi'nin hazırladığı Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi Projeleri ile katılım sağlayacağı 2. İnovasyon Türkiye Fuarı'nda, bölgesel ve küresel rolü itibariyle Türkiye'nin teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelmesine hizmet edecek projelerin tanıtımı gerçekleştirilecek.En ileri ve en yenilikçi projelerinulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak, inovasyon kültürünü ve patent bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 2. İnovasyon Türkiye Fuarı'na katılım sağlayan şirketler, Türkiye'nin bilim, teknoloji ve sanayide fark oluşturma yeteneğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, fuara ODTÜ Teknokent AR-GE Ofisi'nin hazırladığı Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi ve Sekonder Koruma İzleme Sistemi Projeleri ile katılım sağlayacaklarını söyledi.

UZAKTAN KONTROL VE YÖNETME
YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, geliştirilen 'Sokak Aydınlatma Kontrol Sistemi' projesi ile tüm sokak aydınlatma armatürlerini uzaktan yönetme imkanısağlayabildiklerini belirterek, “Aydınlatma direklerindeki armatürlerindeğiştirilmesine gerek kalmadan mevcut armatürler üzerinden de bu sistemi kullanılabiliyoruz.'GIS Destekli Entegre Kontrol Ara Yüzleri' ile online takip edilebilir ve web tabanlı yazılım ile uzak mesafelerden de armatürleri izlenebiliyor” dedi. Türkoğlu, uzak mesafelerdeki sekonder koruma teçhizatının izlenmesi ve yönetilmesini sağlayan 'Sekonder Koruma İzleme Sistemi' ile arıza durumunda, arızalanan bölgenin tespiti, alternatif enerji tedarik noktasının önerilmesi, müdahale log kaydının tutulması ve kesinti süresinin hesaplanması gibi oldukça kritik işlemleri gerçekleştirilebilecek bir sistemi projelendirdiklerini belirtti.
YEDAŞ'ın ODTÜ Teknokent'te kurduğu Ar-Ge Ofisi'nin 2012 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyen Türkoğlu, “Günümüzün rekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktan geçmektedir. Bu sürecin anahtarı ise Ar-Ge çalışmalarına verdiğiniz önemdir. Ekonomik ve toplumsal kalkınmada belirleyici etken, ülkelerin ve şirketlerin Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımlardır. Ar-Ge'nin taşıdığı önemin bilincinde olan ve ciddi bir bütçe ayıran YEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe teknolojik ihtiyaçların milli imkanlarla karşılanabilmesi amacıyla ODTÜ Teknokent'te YEDAŞ Ar-Ge Ofisi kurdu ve faaliyetlerini gelişen teknolojiyi sistemine entegre etmeye başladı. İnovasyon başlığı altında yürüttüğümüz tüm çalışmalarda hedefimiz sürdürülebilir, kaliteli enerji ve kesintisiz hizmet” dedi.

Resimaltı: YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, ODTÜ Teknokent Ar-Ge Ofisi'nin TÜBİTAK'ın 'Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'nda ikincilik ödülü aldığını hatırlatarak, “İnovasyon hedefli projelerimiz sürüyor. İnovasyon ve başarı, karlılık, sürdürülebilirliğin anahtarı Ar-Ge” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri