Yoğun iş temposundan ötürü günümüzde yemek yemek için uzun vakitler ayıramadığımızı savunan Özkazanç, "İhtiyacımızı karşılamak için hızlı, kolay ve lezzetli yemekler, rahat mekânlar arıyoruz. Bir yandan hızlı yemek yerken lezzetten de ödün vermiyoruz. Yediğimiz yemekler artık daha soslu, malzemeden daha zengin ve dolayısı ile daha kalorili. Üstelik hızlı yemek yerken doyduğumuzu anlamıyoruz. Çünkü mideden beyine doyma mesajı 20 dakikada gidiyor. Ve biz hızlı yemek yiyen bir toplum olarak, yirmi dakikada bütün öğünümüzü bitirmiş ve hatta üstüne çayımızı içmiş, yanında tatlımızı bile yemiş oluyoruz" dedi.
DIŞARIDA YENEN YEMEKLERİN HEPSİ SAĞLIKSIZ DEĞİL
Mine Özkazanç, her zaman dışarıda yemek yemenin sağlıksız beslenmek anlamına gelmediğini belirterek, "Geliştireceğiniz küçük taktikler sayesinde sağlıklı beslenmeden uzaklaşmadan da dışarıda yemek yiyebilirsiniz. Öncelikli olarak, yemek yemeye karar verdiğiniz andan itibaren nerede yemek yiyeceğinizi iyi planlamalısınız. Havaların ısınması ile birlikte, gıdaların bozulma riski artığından, yemek yediğiniz yerin gıda hijyeni açısından güvenilir bir yer olmasına dikkat ediniz. Tercih edeceğiniz yemeğin kalorisini tahmin edebilmek için, size sunulan mönüyü içersine giren gıdaları iyice okuyunuz. Bazen yemeklerin içerisine konan her şey mönüye yazılmaya bilir. Bu yüzden size servis yapan garsondan, yemeğin yapılış yöntemi, ekstradan sos veya yağ içerip içermediği ile ilgili mutlaka bilgi alınız. Eğer habersiz bir yemek daveti ile karşı karşıyaysanız ve seçme şansınız yoksa bile tabağınızda bulunan yemekleri doyumluk değil tadımlık olarak tüketiniz" şeklinde konuştu.