GEÇEN YIL UYARDIM
"Geçen yıll 8 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan sel felaketinden tam bir yıl sonra Atakum sahil yolunda Değirmendere'nin denize döküldüğü yerde kendisininde çok iyi bildiği ancak Atakumluların çoğunun bilmediği tıkanan menfez ve sahil yolunun kullanılamaz hale gelmesi bir kader değildir" diyen Sancak "Bir yıl önce aynı yerden aynı durumu gösteren fotoğraflarım Samsun platformunda yayınlandı. Burada yapılacak menfezin su geçiş alanının estetik ve fonksyonel olarak nasıl yapılacağını çizmeme rağmen hiçbir yetkili bu konuyla ilgilenmedi. Sonucunda 1 yıl sonra aynı senaryoyu yine yaşadık. Tüm yetkililerden şikayetçiyim" dedi.
DRAMİK DURUMLAR YAŞANIR
Samsun Derecik mezarlığı'nında selden nasibini aldığını yağışın bayramının birinci günü yağmasının da büyük bir talihsizlik olduğunu kaydeden Sancak" Mezarlık yolunu su basmıştı. Otomobiller sel yüzden buraya çıkamadılar. Büyükşehir Belediyesi tarafından yolu tahrip eden sel yatağına sel kapanı yapılmakta olduğunu gördüm. Herhalde kısa sürede hizmet alınır. Benim dikkat çekmek istediğim husus şudur; Derecik Mezarlık alanı ve çevresi heyelanlı arazidir. Mezarlarımızın heyelana maruz kalıp dramatik bir durum ortaya çıkmaması için belediye ve meslek odalarından özellikle jeoloji mühendisleri odasından rapor hazırlanarak kamuoyuna sunulmasını istiyorum" diye konuştu
UZMAN HEYET YAPMALI
8 Ağustos 2012 selinden sonra yapılanların biri de Kuruzeytin Deresi'ni açık kanalla denize ulaştırmak olduğunu söyleyen Sancak,"Doğru bir fikir. Beton kanalı yapıldı. Sel suyunun alacağı ortama rahatlıkla aktarıldığı bu selde görüldü. Kesitin yeterli olduğu tespit edildi. Peki bu durum neden kaynaklandı? Bence açık kanalın her iki tarafında bulunan yollarda yapılan kapalı kanal ve menfezler detay ve kapasite bakımından yeterli olmadığı yüzey sularını alıcı ortama aktaramadığı görüldü. Bu durumun çok net sebebi alınması gereken önlemler konusunda bir uzman heyetle hesap yaptıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılmasını tercih ederim" şeklinde konuştu.
TAŞ OCAĞINA İZİN VERİLDİ
Değirmen Dere'nin denize döküldüğü sahilde yeni yapılan sahil yolunun neden bu hale geldiğini belirten Sancak"Değirmen Dere'yi besleyen Kocadağ'da bu derenin membasında taş ocağına izin verildi. Ocaktan çıkan rusubat vadiye verildi. Sel suları rusubatı taşıdı ve karayolu köprüsünü tıkadı. Taşan su çevreyi ve sahil yolunu bastı. Değirmendere'de henüz sel kapanı ve rusubat tutucu setler yapılmadı. Sahil yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahil düzenlemesinde Değirmendere'nin geçişi için yeterli en-kesite sahip köprü-menfez yapılmadı. Görevli idareler Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Samsun İl Özel İdaresi ve Orman Genel Müdürlüğü'dür" dedi.