Ula Kaymakamlığı himayesinde, Esnaf Odası ve Halk Eğitim Merkezi yürütücülüğünde belediye, Dokuz Eylül ve Yaşar üniversiteleri desteğiyle Film Yönetmenleri, Senaryo Yazarları Derneği, Oyuncular Sendikası, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin katkılarıyla çalışmalar yürütülecek.
14 Mart-17 Mayıs 2015 arasındaki kurslarda Aytaç Arman, Nejat İşler, Meltem Cumbul, Nurgül Yeşilçay, İlker Kızmaz, Süleyman Turan, Emin Gürsoy, Hamit Demir, Yasemin Yalçın İlbey, Eyşan Özbim, Ümmü Putgül, Nilhan Sesalan, Çiğdem Ercan, Oktay Bulgay, Elif Dağdeviren, Eyüp Boz, İsmail Güneş, Atalay Taşdiken, Mustafa Şevki Doğan, Aydın Bulut, Şefik Güngör ve Zuhal Çetin gibi ünlü isimler ders verecek. 9-14 yaş çocuk oyuncular ve yetişkin grubu olmak üzere kursiyerlere Türk ve dünya sinema tarihi, oyunculuk tekniği, senaryo yazımı, ışık ve kamera teknikleri, yaratıcı drama uygulamaları gibi konularda eğitimler verilecek. Katılımcılar ayrıca teorik derslerde kazandıkları bilgileri doğrudan sinema setinde uygulama imkânına sahip olacak. Projeyle Muğla'da yaşayan vatandaşların, sadece seyircisi konumundan çıkarılarak bir filmin nasıl yapıldığını bütün aşamalarını görerek ve uygulayarak öğrenmesi hedefleniyor. Katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Elde edilecek gelirse ilçedeki öğrencilere burs olarak verilecek.
Ula Kongre Merkezi'nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan yönetmen Aksu, sosyal ve kültürel hayatın antik çağlardan beri zengin olduğu bölgede Ula'nın, her zaman sanatı ve sanatçıyı seven, özveriyle destekleyen yönüyle tanındığını söyledi. İlçelerinde çok sayıda sanatçı, yazar, mimar ve kültür insanı yetiştiğini anlatan Aksu, "Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne sürdürülen çabalar ve değerli insanların anısına, Ula'nın bölgemizin aktif kültür merkezi olması için hep birlikte yola çıkıyor ve ilk adımı sinema atölyesiyle atıyoruz." dedi. Muğla'nın açıkhava platosuna dönüşüp sevilen dizi filmler ve oyunculara evsahipliği yaptığını dile getirerek, "Projenin başından sonuna kadar başında olacağım. Amacımız, burada gençlerimize hem sinemayı sevdirmek hem de onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Açacağımız atölye, eğitim kadrosu ve sektörün deneyimli uzmanları katılacağından dolayı Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahip." ifadelerini kullandı.
Oyuncu Mustafa Avkıran ise Yüksel Aksu'nun şehre yaptığı hizmetleri önemsediğini söyledi. Kendisinin de bir süre Antalya'da aynı yolculuğa çıktığını anlatan Avkıran, "Böyle bir girişim çok önemli. İçinde küçücük bir katkımız dahi olsa kendimi mutlu hissederim. Daha iyi bilen, daha iyi etüt eden bir sinema seyircisi yaratabilirsek ne mutlu hepimize." şeklinde konuştu. Kadir Doğulu da sinema sektöründe alaylı olduğunu ve kendini hâlâ öğrenci olarak gördüğünü ifade ederek, "Her geçen gün hem kamera arkasında hem kamera önünde teknolojik ve duygusal olarak birçok gelişme oluyor. Yaklaşık dört beş senedir bu sektördeyim. Atölyede desteğimi istedikleri zaman buraya gelen arkadaşlara, adaptasyonlarıyla ilgili veya çalıştığım usta oyuncular ve yönetmenlerle ilgili yaşadığım komik anıları anlatıp onlara başka bir vizyon katabilirim diye düşünüyorum." dedi. CİHAN