Zabıta ekipleri, denetimlerde çalışanların hijyen koşullarına uyup uymadığı, gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadığını denetledi.
Yapılan denetimler esnasında yapılan tartımlarda fırınların genelinde pidelerin tarifede belirtilen 320 gramın üstünde olduğu gözlendi.
Fırınların hijyen ve sağlık kurallarına uygun şekilde çalışmaları için denetimlere devam edeceklerini bildiren Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Tüm fırıncı arkadaşlarımıza gerek gramajda gerekse temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Fırıncı esnafı Bülent Yılmaz özellikle temizlik ve gramaj konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtti.