Zeytinyağı Tüketmek İçin 16 Neden

Zeytindostu Derneği Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı Ramazan Ayı'nda yağ tercihinin zeytinyağı olması gerektiğini vurgulayarak, zeytinyağı kullanmak için 16 neden sıraladı.

Nazilli Ticaret Borsası'nın talebi üzerine borsa üyelerine zeytinyağı tadım eğitimi veren Zeytindostu Derneği, zeytinyağının sağlığa yararları üzerinde durdu. Zeytindostu Tadım Paneli Başkanı Dr. Dilşen Oktay, Zeytindostu Derneği Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı, Kimya Mühendisi Şeyma Gümüş, Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ve Nazilli Bölge Temsilcisi Nazan Elgün'ün verdiği eğitime, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu da katıldı.

RAMAZAN'DA ZEYTİNYAĞI TÜKETİN

Zeytinyağının duyusal özelliklerinin anlatıldığı eğitimde, Ramazan ayında zeytinyağı kullanımının önemine işaret eden Zeytindostu Derneği Tadım Panelisti Nimet Kaykı, "Zeytinyağı mideyi koruyucu etkiye sahip olduğu gibi, sindirimi de kolaylaştırıcı bir yağdır. İftar yemeklerinde yağ tercihinin zeytinyağından yana olması bu açıdan önemlidir. Öte yandan zeytinyağı kan şekerini düzenleyici etki yapar ve sağlıklı kilo vermeye yardımcıdır" dedi.

16 NEDEN

Beslenme rejimimizde zeytinyağı tercih etmek için 16 sebep sıralayan Kaykı'nın verdiği bilgiler katılımcılardan ilgi gördü. İşte o nedenler;

"Yüzde 100 doğal meyve suyudur. Akdeniz diyetine uygun yağdır. Sağlığımız için çok faydalı olan Oleik Aside sahiptir. Antioksidan özelliğe sahiptir. Kolesterol düzeylerini dengede tutar. Hiper tansiyona faydalıdır; dolayısıyla kalp dostudur. Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kızartma için en sağlıklı yağdır. Kötü kolesterol LDL yi düşürür. Mide dostudur. Sindirimi kolaylaştırır. haricen kullanıldığında cilt için çok faydalı bir kozmetik ürünüdür. A,D,E ve K vitamini Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum ve Çinko içerir. Kilo vermede faydalıdır. Kan şekerini dengeler. 4'üncü aydan itibaren çocukların beslenmesinde rahatlıkla kullanılır. Anne sütüne en yakın besleyici özelliğe sahip yağdır. Bağırsak florasını düzenler kolon kanserine karşı korur."

TADIM EĞİTİMLERİNE DEVAM

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı ile Zeytindostu Derneği Tadım Koordinatörü Birsen Pehlivan ise, zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan ülkemizde zeytinyağı bilincinin toplumun her kesimine yerleşmesi için dernek olarak tadım eğitimlerinin hız kesmeden sürdürüleceğini belirttiler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri