Sağlıklı ve Lezzetli isimli proje kapsamında Anadolu'da tadım etkinliklerine devam ediyor. Dördüncüsü, 27-28 Aralık 2014 Cumartesi ve Pazar günleri Trabzon'da yapıldı. Forum Trabzon'da yoğun ilgi gören etkinlikte UZK tarafından akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı Tadım Paneli üyeleri Burcu Keser ve Gözde Şahin'in katkılarıyla ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgi verildi. İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tattırıldı Ayrıca kaliteli zeytinyağının nasıl ayırt edilebileceği, olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.
ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, katılımcıların sadece salatalarda zeytinyağı kullandıklarını, önemli bir kısmını da üretilen bölgelerden getirttiklerini söylediğini aktardı. Bu sebeple benzer faaliyetleri 2015 yılı içerisinde Ordu, Giresun, Samsun ve Zonguldak illerinde de planladıklarını kaydeden Gündeş, UZK'dan alınan hibe desteği kapsamında, aralık ayı süresince gerçekleştirdiğimiz iç tanıtım etkinliklerimiz oldukça verimli geçti ve çok olumlu tepkiler alındı. Söz konusu etkinliklerimiz kapsamında, 500'ü aşkın tüketiciye tadım eğitimleri verildi. Komitemiz, ülkemizde kişi başı 2 kg. olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.'a çıkarma çalışmalarına, 2015 yılında da sektörün tüm bileşenlerinin katkılarıyla devam edecek. şeklinde konuştu. CİHAN