Sıfır Atık Köyü ilgi görüyor
Canik Belediyesi tarafından Samsun Millet Bahçesi içerisine hayata geçirilen ve 2021 yılında Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Belediyeler İçin Sıfır Atık Fikir Yarışması’nda ödül alan Sıfır Atık Köyü’nde geri dönüşüm malzemelerinden yapılan sanat eserleri ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Sanat eserlerinin yanı sıra Sıfır Atık Köyü’nde bulunan geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan dinlenme alanları, oyun grupları, tarladan çıkan atıkları gübreye dönüştürüldüğü kompost alanı, geri dönüşüm malzemeleri toplama ve depolama alanları, iklim sınıfları ile ata tohum seraları ziyaretçilerden takdirleri topluyor.
Toplumda sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında bilinç oluşturmanın odak noktası olduğu Sıfır Atık Köyü’ne duyulan yoğun ilginden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Sıfır Atık Köyü’nde ağırladıkları çocuklara yönelik eğitim programları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan İbrahim Sandıkçı, “Sıfır Atık Köyümüzde ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Her bir köşesini geri dönüşüm malzemelerinden oluşan eserlerle donattığımız Sıfır Atık Köyümüzü ziyarete gelen çocuklarımıza, sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık konularda eğitim veriyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimiz, Sıfır Atık Köyümüzde teorik bilgilendirmenin yanı sıra burada oluşturduğumuz atölyelerde çocuklarımıza uygulamalı eğitim programları da düzenliyor. Birbirinden güzel eserleri, eğitici ve eğlenceli aktiviteleriyle çocuklarımızı, Sıfır Atık Köyümüz ve eğitimlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Sıfır Atık Köyü’nde gerçekleştirilen eğitim programları ve etkinliklere katılmak isteyen ziyaretçilerin Canik Belediyesi 444 55 90 numaralı çağrı merkezi üzerinden Temizlik İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçebileceği kaydedildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.