SİMDER Başkan Kurnaz'ı ağırladı

SİMDER Başkan Kurnaz'ı ağırladı
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nde bir geleneğe dönüşen 'Cumartesi Buluşmalar'nda bu haftaki kahvaltı konuğu İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve Başkan Yardımcısı İbrahim Güven oldu.

SİMDER üyelerinin katılımıyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'ı aralarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Aydın, ''Sektörümüzün en büyük sorunlarından biri uzun süren inşaat ruhsatı ve iskan alma konusu. Bu durum sektörümüzü olumsuz yönde etkilemekte. Daha önceden ziyaretimize gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan inşaata su aboneliği konusunda, Atakum Belediye Başkanımız Serhat Türkel ise inşaat ruhsatı ve iskan konusunda gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etmişti. İlkadım Belediye Başkanımız İhsan Kurnaz da inşaat ruhsatı ve iskan konusunda sürenin azalması için müteahhitlere gerekli kolaylıkların sağlanacağını belirtti. Müteahhit arkadaşlarımızın iş ve işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi için bir personel görevlendirecekler. Başkanımıza konuğumuz olduğu ve sektörümüze gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederim'' dedi.

img-7991-kopya-1600x1067.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ
Sezgin Aydın, öte yandan İlkadım'ın acilen kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini belirterek, ''Allah göstermesin Samsun'da bir deprem yaşansa olabilecekleri düşünmek bile istemiyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda müteahhitler olarak elimizden geleni yapmaya, Büyükşehir belediyemizle ve İlkadım belediyemizle ortak hareket etmeye hazırız'' dedi.

img-8034-kopya-1600x1067.jpg

RUHSAT VE İSKANDA KOLAYLIK
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, inşaat ruhsatı ve iskan konusunda sürenin azalması için konusunda müteahhitlere gerekli kolaylıkların sağlanacağını belirtti. Başkan Kurnaz, ''İstişare çok önemli bir konu. İnşaat ruhsatlarının 6-8 ay arasında bazen de farklı zamanlarda çıktığını biliyor, duyuyoruz. Ruhsat biriminde hem personel değişikliğine gittik, hem de yeni bir sistem kurduk. İnşaat iş ve işlemlerinde müteahhitlerin durumunu ben de sistem üzerinden görebiliyorum. Ruhsat ve iskan konusunda sürenin azalması ve işlerin daha hızlı ilerlemesi için gerekli kolaylıklar müteahhit arkadaşlara sağlanacaktır. Bu konuda hem fikiriz'' dedi.

img-8010-kopya-1024x1200.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KARARLIYIZ
İlkadım'ın eski bir şehir olduğunu ifade eden Başkan İhsan Kurnaz, ''İlkadım üst kotlarında plansız yapılaşma ile büyümüş bir şehir. Eski bir şehir olduğu için hizmete muhtaç bir şehir. Kentsel dönüşüm İlkadım'ın olmazsa olmazı. Kuzey Anadolu fay hattı yakınımızdan geçiyor. 7'nin üzerinde bir deprem olsa çok acı çekeriz. Kentsel dönüşüm için kararlıyız ama vatandaşımız da bize destek olmalı. İlkadım'da koskoca iki mahallede doğalgaz yok. Vatandaşımız bize yardımcı olacak. Öte yandan kentsel dönüşüm noktasında müteahhitlerin çok büyük rol üstlenebileceğini düşünüyorum. Dışarıdan müteahhit aramaya gerek yok. Dolayısıyla işbirliği içinde SİMDER, Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve İlkadım Belediyesi olarak bu işi çözmek zorundayız'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.