Siyasi tepki

Siyasi tepki
AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, yerel gazeteleri yakından ilgilendiren Kamu İhale Yasası hakkında değişiklik tasarısı konusunda en yetkili kişi olarak son noktayı koydu: "Tepkiler tamamen siyasi"

AK Parti Samsun Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu
Başkanı Mustafa Demir, Kamu İhale Yasası hakkında yapılacak değişiklik tasarısının, bazı yerel gazete ve derneklerin tepkisine neden olduğunu hatırlatarak, yapılanların siyasi olduğunu belirtti. Komisyon başkanı olarak tasarıdan yerel basının olumsuz etkilenmeyeceğini vurgulayan Demir, "Mevcut hali çıkartan komisyon başkanı olarak, yerel basına olumsuz etkisi olmayacak diyorsam ve hala birileri olduğu konusunda diretiyorsa bunu anlamak mümkün değil" dedi.

DEMİR DENGE'DE
AK Parti Samsun Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Turizm Komisyonu
Başkanı Mustafa Demir ve İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti kurucu İl Başkan Yardımcısı Hasan Uzunlar ile birlite DENGE Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Bahadır'la sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazetemizdeki kahvaltıya katılan Mustafa Demir, kahvaltı sonrasında birimleri gezerek çalışan personelle de sohbet etti. Demir, ziyaret sonrasında Türkiye ve Samsun gündemiyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Demir, açıklamasında özellikle son günlerde gündemde sıkça yer alan yerel gazeteleri ilgilendiren kamu ihale yasasındaki değişiklik tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.


'GERİYE GİDİŞ YOK'
Kamu İhale Yasasının 13. maddesinin yerel basına verilen ilanlar hakkındaki düzenlemeyi
içerdiğini kaydeden Demir, yapılan bu yeni tasarıda 13. maddeyle ilgili hiç bir değişiklik
bulunmadığına dikkat çekti. Söz konusu maddede değişiklik yapılması nedeniyle çeşitli
basın kuruluşlarında çıkan yazıların ve bültenlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Demir, "İhale ilanları bölümünde yerel basına verilen ilanlarda en ufak bir değişiklik yok. Aksine artışlarda yaşanacak" diye konuştu.


'YEREL BASIN GÜÇLENSİN İSTİYORUZ'
Amaçlarının yerel medyanın kesinlikle daha da güçlenmesini sağlamak olduğuna vurgu yapan Demir, "Anadolu'da ciddi bir yerel yazılı basın oluşsun istiyoruz. Basın
demokrasinin gelişmesinde toplumun bilgi akışının sağlanmasında çok önemli bir araç. Bir de bizim ulusal basın Anadolu'da çok genel bir yayın politikası izliyor. Bunun yanında yerel basın yerel bilgilenmeyi çok sağlıklı bir zeminde gerçekleştiriyor. Buna ihtiyacımız var. Bizim için bu çok önemli" ifadelerini kullandı.

'TEPKİ TAMAMEN SİYASİ'
Kesinlikle bir geriye gidiş olmadığını aksine olumlu yönde ileri gidiş sağlanacağını kaydeden Demir, "Buna rağmen tasarıya yapılan karşı çıkışların siyasi olarak bize sıcak bakmayan bir kısım insanların çalışmaları sonucunda oluştuğuna inanıyorum. Yerel basındaki tepki tamamen siyasidir. Reel değildir hiçbir haklılığı yoktur. Bir kısım yerel basınımız da olayı tam irdelemeden buna destek vermiş oluyorlar. Kanun ortada tasarı ortada yazılanlarla hiçbir
ilgisi yok. Ayrıca tasarıda muhalefet partisi milletvekillerinin şerhi de yok. Nereden çıkıyor bu ? Sanırım bu yerel basında derneklerde bulunan bir kısım insanlar bazı şeyleri manipüle ederek böyle bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Son derce sanal bir tepki. Olmayan bir şey oluşturulmaya çalışılıyor. Mevcut hali çıkartan komisyonun başkanı olarak ben yok diyorsam hala var diyenler ne amaçla diyor bunu da anlamak mümkün değil." Yaprak Koçer