Su Sondajı Yöntemleri Nedir?
Yerin derinliklerindeki formasyonlardan maksimum verimlilikte suyun yüzeye çıkarılması ya da formasyonların özelliğinin belirlenmesi amacı ile kullanılan yöntemdir. Zeminin türüne bağlı olarak sondaj yöntemleri değişir. Birimlerin mitolojisine göre sondaj değişkenlik gösterir. Kaya ortamlarında havalı köpük sistemi kullanılarak sondaj yapılır. Yumuşak olan zeminlerde ise çamur sirkülasyonu yöntemi ile su sondajı yapılır. Fakat yerin derinliklerine inildikçe birimi yapılarındaki değişim ile ilgili her iki sondaj yöntemi de kullanılabilir.
Firmamız olarak tecrübemiz bilgi birikimimiz ve sondaj alanında uzman kadromuz ile kaliteli hizmet veriyoruz. Firmamız Neojen soğuksun jeotermal maden ve zemin sondajlarında maksimum verim alınabilmesi için su sondajı gerçekleştirir. Firmamızda her sahada her sondaj yöntemini kullanarak işlem gerçekleştiriyoruz.
Mühendislik Uzmanlığı ile Su Sondajı
İnşası yapılacak olan derin su sondaj kuyusu projesinde sondajın uygulanacak olduğu alan firmamızın mühendisleri tarafından incelenir. Sahanın hidrojeolojik özellikleri mühendislerimiz tarafından tespit edilir. Saha açısından en uygun olan jeolojik ve jeofizik etütler yapılarak sondaj alanının formasyon özelliklerinin tespit edilmesi sağlanır. Balondan yapılan mühendislik etütleri sonrasında su alınacak formasyonlar tespit edilir.
Ardından derin su sondaj kuyusunun yüksek seviyede verimlilik amacı ile inşası firmamızın tecrübesi ile yapılır. Firmamız olarak sahip olduğumuz engin tecrübemiz ile sondaj konusunda profesyonel mühendislik hizmeti veriyoruz. Firmamız olarak sondaj ve diğer uygulamalarda sonuç odaklı çözümler üretiyoruz. Neojen sitesinden sondaj ile ilgili her konuda bilgi alabilir ve hizmet talep edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.