Sucuk ve kıyma kuyruğu!
Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu 20-30 TL arasında satılırken, kurban kesenler, kurbanlık etlerin bir bölümünü 4-7 TL arasında sucuk yaptırdı.
Samsun'da baharatçılık yapan Murat Yalçın bu sabah saatlerinden itibaren kuyruk oluşturanların kurban etlerini önce kuşbaşı, ardından kıyma çekerek el değmeden sucuk yaptığını belirtti. Dededen kalma mesleğini devam ettirmeye çalıştığını belirten Yalçın, "Her kurban bayramında sucuk imalatımız artıyor. Baharat ve işçiliği dahil kilosunu 5 TL'ye yapıyoruz. Bayram sonuna kadar 6 makine eşliğinde 15 ton kadar sucuk yapma imkanına sahibiz. Sucuk için gelenler baharattaki kaliteyi arıyor" dedi. Kurban kestirenler piyasadaki sucukların pahallı olduğunu belirtirlerken, böylelikle kurban etinin bir bölümünü sucuk yaptırarak değerlendirip, kışın aileleriyle birlikte yediklerini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.