Sucuk ve pastırmadan sonra süt ürünlerinde büyüyecek

Sucuk ve pastırmadan sonra süt ürünlerinde büyüyecek
İşlenmiş et ürünleri pazarındaki üç büyük oyuncudan biri olan Kayseri merkezli Şahin Et'in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Fazlıoğlu, pastırma ve sucuktan sonra süt ve süt ürünleri ile kuruyemiş sektörlerine de gireceklerini açıkladı. Şirket, Almanya'da sucu


1923 yılında Kayseri'de Ali Fazlıoğlu'nun kurduğu 89 yıllık pastırma ve sucuk üreticisi Şahin, bugün markalı ürünleriyle 78 bin noktada tüketiciye ulaşıyor. Günümüzde Şahin Melek Et ve Et Mamulleri ismiyle faaliyet gösteren şirket, ailede üçüncü kuşağı temsil eden üç kardeşten en küçüğü olan Salih Fazlıoğlu'nun yönetiminde büyüme hamlesine girişti. Kayseri'deki Şahin sucuk ve pastırmalarının üretildiği şirket merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin Et Yönetim Kurulu Başkanı Salih Fazlıoğlu, Almanya'da et mamulleri üreten bir fabrikayla ortaklık görüşmelerini sürdürdüklerini, bu ortaklıkla Almanya'da üretim yapıp mamullerini bütün Avrupa ülkelerine ulaştıracaklarını söyledi. Etin Avrupa'da 3 Euro iken Türkiye'de 3 katı fiyata sahip olmasının getirdiği ve gıdada Avrupa'nın ithalata getirdiği engeller, bu ortaklıkla aşılacak. Fazlıoğlu, büyüme planları çerçevesinde süt ve süt ürünleri ile kuruyemişe de gireceklerini açıkladı.

Şirket, bundan 7 ay önce 'Kayseri mantısı' ismiyle piyasaya sürdüğü etli hazır mantının gördüğü ilgiden memnun. 78 bin satış noktasına ulaşmak için kurulan dağıtım ağı ve mantının gördüğü ilgi, Şahin'i yeni sektörlere girme konusunda cesaretlendirdi. Salih Fazlıoğlu'na göre Türkiye'de 'fermente' denilen kurutarak ve baharatla doğal pastırma ve sucuk ürünlerinde pazarın lideri Şahin. Pazarda kendilerinin önünde yer alan iki firma dahil diğer şirketlerin ısıl işlemle ya da kimyasal ürünler kullanarak sucuk ürettiklerini belirten Fazlıoğlu, "Benim haftalarca, doğal yolla ürettiğim pastırma ve sucuk, bu yolla 6 saatte üretilebilir. Bizim farkımız, yüzde yüz dana etinden fermente, doğal sucuk ve pastırma üretmemiz. Piyasanın yüzde 90'ı kimyasal ve ısıl işlemli ürünlerden oluşuyor." dedi.

Şahin Melek Et ve Et Mamulleri Şirketi Genel Müdürü Mustafa Demirpalta'nın verdiği bilgiye göre, şirket pastırma, sucuk, kavurma, salam ve sosis gibi işlenmiş markalı et ürünleri pazarında ilk üçte yer alıyor. Şahin'in buradaki pazar payı yüzde 12. Geçen yılki cirosu 87 milyon lira olan firmanın bu yılki ciro beklentisi 150 milyon lira. Şahin'den sucuğun çıkış fiyatı 25 lira. Ama bu, markette 35 lira.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.