Tarih kitaplarının değişmesi gerekiyor
Konferans öncesi konuşma yapan Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Guneysu, Sadece üyelerimizin değil, bütün bir ülkenin sorunlarını kuşandıklarını belirterek, bu ülkenin 28 Şubat gibi acıları yeniden yaşmaması için sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve sendikaları yaşatmamız gerekmektedir şeklinde konuştu. Güneysu ülkeyi kremalı pasta gibi sevenlerin yanında kendilerinin ekmek gibi, su gibi vatan gibi sevdiklerini de sözlerine ekledi. Daha konuşmasına başlayan Tarihçi Yazar Mustafa Armağan daha önce bir organizasyon nedeniyle Samsun'a geleceğini ancak uçağı kaçırdığı için gelemediğini belirterek gelemediği organizasyonu yapanlardan özür dileyerek sözlerine başladı.Armağan konuşmasının başında 31 Mart tarihini hatırlatarak, Bu gün 31 Mart ama o hesap eski usul hesap olduğu için normalde 31 Mart tarihi 19 Nisana tekabül ediyor. 31 Mart Vakasının ardından 27 Nisan'da Abdülhamit Han tahtan indiriliyor. Dikkat ederseniz 27 Nisan Post Modern Darbesinin de 27 Nisan tarihinde 28 Nisan'a birkaç saat kala internete konduğunu hatırlayacaksınız. Verilen mesaj çok açık iktidara sonun Abdülhamit gibi olacak demek istiyorlar. Abdülhamit'e Kızıl Sultan diyorlardı ama Abdülhamit dönemi Osmanlıyı yeniden inşa dönemidir. Abdülhamit vatan topraklarını müdafaa ederken Müslümanların yaşadığı sınırları korumada öncelikli olan bir B Planı üzerinde hareket etmiştir. Yani Türk, Kürt ve Arapların yaşadığı coğrafyayı muhafaza öncelikli davranmış bu Müslümanlardan oluşan bir devleti muhafaza etmek için çaba sarf etmiştir.diye konuştu.
DEVLET İLE MÜSLÜMANLARI BARIŞTIRDI
Armağan Abdülhamit'in Osman topraklarında 30 yılda 5 Bin okul yaptırarak bir eğitim seferberliği başlattığını da vurguladı. Abdülhamit'in Ankara'da çoban okulu bile açtığını vurgulayan Armağan, bir azınlık okulu olan ve Galatasaray Lisesi'nin müfredatına Kur'an, Hadis, Tefsir, siyer, Farsça gibi dersleri koyarak bu okuldan Müslüman devlet adamlarının yetişmesini sağladığını da kaydetti. Armağan Abdülhamit'in devlet ile Müslüman tebaayı barıştırdığını da vurguladı.
SIKIYÖNETİM VE CHP ZİHNİYETİ
Tarihin bizlere tersinden okutulduğunu da değinen Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, İttihat ve Terakki Partisi'nin Osmanlıyı 1913 ile 1918 yılları arasında sıkıyönetim ile idare ettiğini vurguladı.
İttihat ve Terakki zihniyetinin devamı olan Cumhuriyet Partisi'nin 1946 yılında çok partili sisteme geçilen ilk seçimlerde 'Açık oy gizli tasnif' yöntemi ile seçimleri güç bela kazandığını belirterek devam eden Armağan, oyların sayılıp gizli bir odada tutanaklara geçirildikten sonra yakıldığını ve sonuçlara itirazın ise mümkün olmadığını kaydetti. Armağan, O yıllarda CHP ile veya ilçe başkanı Valinin üzerinde bir yetkili donanımlıydı. Seçimleri İstanbul'da Demokrat Parti'nin kazandığını açıklayan Lütfi Kırdar Ankara'dan sert bir mesaj gelince daha sonra açıklamasının yanlış olduğun ve seçimleri CHP'nin kazandığını açıklamak zorunda kaldı.diye konuştu.
TARİH KİTAPLARI DA DEĞİŞMELİ; DEMOKRASİYE ÜÇ ŞEHİT
1961 yılında demokrasiye Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın şehit verildiği söylerek sözlerine devam eden Armağan, sözlerini şöyle tamamladı, Şimdi darbelerden kurtulduğumuz bir döneme geldik ama uyanık ve dikkatli olmazsak her an bir darbe ile sarsılabiliriz. Çünkü, darbe mikrobu damarlarında dolaşanlar kolay kolay iflah olmazlar. STK'ları güçlendirerek kişi hak ve özgürlüklerine sahip çıkmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda tarih kitaplarında değiştirilmesi gerekiyor. Darbecilerin hazırladığı tarih kitaplarından çocuklarımızı kurtarmalıyız
Konuşmanın ardından Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu Tarihçi Yazar Mustafa Armağan'a bir çiçek takdim etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.