Terme’de 3 yılda 7,5 milyonluk tasarruf!!
Türkiye’de belediyelerin neredeyse tamamı temizlik işlerini hizmet alımı şeklinde yapıyor. Terme Belediyesi ise belediye bünyesinde kurduğu Temizlik İşleri Müdürlüğü ile bu işi kendi imkânları ile yapıyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, kendi ekibi ile gerçekleştirdikleri temizlik işleri sayesinde 3 yılda 7,5 milyon liranın belediyede kalarak başka hizmetler için kullanıldığını söyledi.
“ÇAĞIN GERİSİNDE KALMADIK”
Başkan Kul, Terme Belediyesinin araçlarının çağın gerekliliklerini yerine getirebilecek düzeye çıkarabilmek adına mücadele ettiklerini ve başarıya ulaştıklarını vurgulayarak, “Dünya’da teknoloji her geçen gün değişiyor. Belediyecilik anlamında da yeni birçok farklı araç görücüye çıkıyor. Biz belediyemizin bu değişim bir parçası olmasını ve modern araçlara kavuşmasını önemsedik. Belediyemizi çağın gerekliliklerine uygun donanım ile donatmak için adımlar attık. Yaptığımız yatırımlarla birlikte güçlenen araç filomuz ile artık belediyemizin her hangi bir iş için araç kiralamasına ya da hizmet satın almasına gerek kalmadı. Bu işlerin hepsini kendi bünyemizde belediyemize ait araçlar ile yaparak, tasarruf ettik ve hizmet ürettik” şeklinde konuştu.
ÇÖP AKTARMA İSTASYONU
İlçenin yalı mahallesinde, 15 bin metrekarelik alana kurulan “Katı Atık Transfer İstasyonu” ile de yılda 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladıklarını belirten Başkan Kul, “Katı atık transfer istasyonumuzu dönem içerisinde faaliyete geçirdik. İlçemizden her gün 60 tonun üzerinde katı atık toplanıyor. Yılda ise 22 bin ton katı atık çöp toplanıyor. Artık bu kadar çöp kısa bir süre içerisinde tamamlanan tesiste toplanacak ve bu istasyonda aktarılması yapılıp tırlar vasıtası ile Çarşamba’da bulunan katı atık deposuna gönderiliyor. İstasyon sayesinde belediye olarak yakıt, işgücü kaybı ve araçların yıpranması önlenerek yılda 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladık” şeklinde konuştu.
TERME GERİ DÖNÜŞÜMDE ÇAĞ ATLADI
Terrme’nin her alanda daha yaşanılabilir bir şehir olması için geri dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Kul, “Şehrimizin geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdik. Doğal kaynaklarımızın heba edilmemesi için atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını sağladık. Ekiplerimiz, periyodik aralıklarla kamu kuruluşları ve okullar da bilgilendirme toplantıları düzenledi. Şehrin belli noktaları ve kamu kurumlarına geri dönüşüm kutusu dağıtarak vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sunmalarını sağladık. Terme Geri dönüşümde çağ atladı” ifadelerini kullandı.
ÖRNEK ALINAN BELEDİYE OLDUK
“Allah´a çok şükür hiçbir hizmetimizi siyasi gelecek kaygısıyla yapmadık” diyen Kul, “Çevre Dostu Belediye olarak Terme´nin daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olduk. Çevremizi temiz tutalım ve şehrimizi koruyalım parolasıyla çıktığımız bu yolda, 5 yılda çevresiyle temiz bir Terme ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan bir kent ortaya çıkardık ve Halka hizmetin Hak´ka hizmet olduğu şuuruyla tüm projeleri hayata geçirdik. “ şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.