TOKİ'yi dolandırdılar!

TOKİ'yi dolandırdılar!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, itirafta bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı olduğu dönemde inşaat şirketleriyle yaşadığı sorunlara ilişkin itirafta bulundu. Bayraktar, KC Holding'in TOKİ'yi 60 milyon TL'lik zarara uğrattığını belirterek, "Burada dolandırıcılık ve hırsızlık var. Bu benim zaafımdı. İdareci olarak yapılan bu yanlışlığı görebilmeliydik, göremedik onu. Bu konu incelendi. suçumuz bulunmadı. TOKİ olarak dolandırıldık onları mahkemeye verdik. Mahkeme bizi suçlu görmedi. TOKİ'nin 12 milyon TL'lik alacağını tahsil ettik" dedi.
'İSTERLERSE KARARGAH BİNASINI DA ALIRIZ'
Bayraktar, şehir merkezlerinde kalmış askeri arazilerin Hazine'ye geçmesine yönelik çalışma hakkında da bilgi verirken, Genelkurmay Karargahı için de artık şehir dışında daha geniş ve modern tesisler gerektiğini belirtti. Bayraktar, "Genelkurmay nereyi kullanmak istemiyorsa bize verir; orayı da TOKİ ya da belediye değerlendirir. Genelkurmay isterse Ankara'daki başkanlık karargahı binasını da alırız. Buranın geliri de yine onlara döner" dedi. Kent merkezlerinde kalmış askeri arazilerin gelir getirici projelere dönüştürülmesi için Hazine'ye geçmesi için hazırlık yapılırken; Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, bu düzenlemeye yönelik değerlendirmede bulundu. Bayraktar, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bazı araziler şehrin çok ortasında kaldığını belirtirken, "Bu kurumlar, ellerindeki bu arazileri değerlendirmek istiyor. Şehrin merkezinde askerlik hizmetlerini çok iyi yapamadıkları için şehir dışındaki daha modern ve geniş tesislere geçmek istiyorlar. Aynı zamanda bu arazilerin kıymetinden de yararlanmak istiyorlar" dedi.
ASKER VERİRSE KARARGAHI DA ALIRIZ
Bayraktar, kanuna göre; bu arazilerin getirisinin askere ait olduğuna dikkat çekerken, "Gerek jandarma, gerekse Genelkurmay Başkanlığı'nın tapuları Hazine'ye ait ama bunlar kendilerine tahsisli yerler. Genelkurmay'a tahsisli olanların tasarruf yetkisi kendilerine ait, jandarmanın öyle değil. Bu, üç ayaklı bir konu. Genelkurmay, Milli Emlak ve bizim bakanlığımız var. Bir şekilde bunları ülke menfaati için değerlendireceğiz. Karşılıklı görüşme içinde değerlendiririz" dedi. Bayraktar, şu an hangi askeri arazilerin değerlendirileceğinin netleşmediğini belirterek, "Noktasal olarak alınacak yerleri belirlemedik. Ankara'da Eskişehir yolundaki Başkanlık Karargahları olur mu, Genelkurmay hangisini kullanmak istemiyorsa, 'değerlendirin' diyorsa değerlendiririz. Bu alanlar belediye ve TOKİ'ye verilecek" dedi.
KAYALIKTAKİ YAPILAŞMALAR İÇİN KIYI AYARI
Bayraktar, imar kanunundaki değişiklik çalışmalarına da değinirken, kıyılardaki kaçak yapılara af getirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Bayraktar, 50 metre olan kıyı kenar çizgisinin öne çekilmesi konusuna da açıklık getirdi. Bayraktar, "Bu sadece bir ön çalışma. Henüz ortada bir taslak bile yok. Öyle zorluklar var ki Antalya'da, İzmir'de, çeşitli yerlerde olmuş bitmiş işler var. Dik sarp kayalar var, denizden 30-40 metre yüksek yerler var. Buralarda yapılaşmalar var ve buraların bir elden geçmesi lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.