Tüketilen Bazı Besinler Diş Çürüklerini Önlüyor
Dişlerimizi çürüklerden korumanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Sağlıksız besinler tüketmek ağızda diş ve diş eti hastalıklarının oluşmasına neden oluyor. Ağızda oluşan asit miktarı etkisi yemek sonrasında da devam ettiği için sağlıksız besinler sadece yendikleri zaman değil yemek sonrasında da dişlere zarar vermeye devam ediyor.
Peynir, süt, havuç ve elmanın çürüklere karşı kalkan görevi üstlendiğini belirten Kışlaoğlu, çürük oluşumunu engelleyen besinlerle ilgili açıklamada bulundu.
Peynir Tüketin
Peynirin yapısındaki kalsiyum fosfat ve peptitlerle ağızdaki asit miktarını azaltarak dişin yapısını güçlendirdiğini belirten Kışlaoğlu peynirin tükürük akışını uyararak asit ortamını azalttığını ve mekanik temizliğe yardımcı olduğunu vurguladı.
Süt için
Sütün, içerdiği kazein, kalsiyum, iyonize kalsiyum, fosfat iyonları, yağ ve vitaminlerle diş çürüklerini engellediğini belirten Kışlaoğlu, süte katılan şekerin çürük riskini arttırdığına dikkat çekti. Tannik asit içeren yer fıstığı, fosfat ve kakaonun da ağız sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu ifade ediyor. Kışlaoğlu fosfat içeren sakızların da tükürük akışını hızlandırarak plak birikimini azaltıp çürük oluşumunu engellediğini söyledi.
Kahve yerine su ve süt
Ofis çalışanlarının gün içerisinde kahve, çay ve ufak atıştırmalar gibi ağız sağlığını olumsuz etkileyen alışkanlıklara sahip olduğuna dikkat çeken Kışlaoğlu, bu içeceklerin şekersiz tüketilmesini tavsiye etti. Bu alışkanlıkların ağızda asit salgılayan bakterileri aktif hale getirerek diş çürümelerine yol açtığını belirten Kışlaoğlu, çay ve kahvenin yerine su ve süt tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.