Türkiye'de çalışanların yüzde 59'u stresli

Türkiye'de çalışanların yüzde 59'u stresli
Türkiye'de çalışanların yüzde 59'u iş hayatlarındaki stres seviyesinin artışta olduğunu bildirirken, yüzde 66'sı ise yaşadıkları strese çözüm olarak esnek çalışma uygulamalarını gösteriyor.

Çalışma alanları sağlayıcısı Regus'un son araştırmasına göre, Türkiye'de çalışanlar giderek daha stresli hale geliyor. Dünya çapında 16.000 profesyonelin görüşlerinin alındığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'deki çalışanların yarıdan fazlası (yüzde 59) stres seviyelerinin son bir yıl içerisinde yükseldiğini söylüyor.

DÜZENSİZLİĞİN ARTAN BASKISI TETİKLİYOR
Ülke içinde gerçekleşen birçok ulusal faktörün yanı sıra dünya ekonomisindeki devamlı düzensizliğin bu artan baskıyı tetiklediği düşünülüyor. Katılımcılar, stres tetikleyicilerinin çoğunlukla kişisel olmaktan ziyade profesyonel kaynaklı olduğunu doğrularken, nedenler listesinin başında iş, müşteri ve bireysel finansman unsurlarının geldiği görülüyor. Araştırma aynı zamanda muhtemel çözümler üzerinde de yoğunlaşıyor ve Türkiye'deki çalışanların yarıdan fazlası (yüzde 66) esnek çalışmayı stresi azaltma çözümlerinden biri olarak tanımlıyor. Regus Türkiye Ülke Müdürü Erim Denel, "Şüphesiz ki, stresli çalışanlar aynı zamanda mutsuz ve sağlıksız çalışanlar anlamına geliyor.Bu yüzden çalışanlarının daha tatminkâr bir hayat sürmesine yardımcı olmayan şirketlerin, kurumlarının içindeki stres seviyelerini ele almada ve analiz etmede başarısız olma ihtimali çok yüksek. Bu ağır stres yükü yalnızca çalışanların değil şirketlerin de üzerine biniyor. Zira şirketler de stresli çalışanların gerektiği gibi performans gösteremediklerini, daha fazla istirahat iznine ihtiyaç duyduklarını ve daha az etkin olduklarını görüyorlar" dedi.Araştırmanın küresel ortalamalarına göre, "Çalışanların yarısı (yüzde 48) yükselen stres seviyelerinden muzdarip.

ENDİŞE VERİCİ
Stresin fiziksel ve ruhsal sağlık üzerindeki etkileri ile kalp hastalıkları, deri hastalıkları, diyabet ve obezite ile olan ilişkisinden dolayı bu durum daha da endişe verici bir hal alıyor. Katılımcılar tarafından bildirilen üç stres tetikleycisinden ikisi profesyonel kaynaklı. Listenin başında iş (yüzde 59), kişisel finansman (yüzde 44) ve müşteriler (yüzde 37) geliyor.Küçük ölçekli şirketlerdeki çalışanlar (yüzde 42) büyük şirketlerdekilere (yüzde 27) oranla daha fazla müşteri kaynaklı stres yaşıyor. Buna karşılık, büyük ölçekli şirket çalışanlarının yönetim kaynaklı yaşadığı stres de (yüzde 40) küçük ölçekli şirketlerdekilere oranla (yüzde 20) daha yüksek görünüyor. Katılımcılar arasında yüzde 63'lük bir oran stresle mücadelede en etkin uygulamanın esnek çalışma olduğunu bildiriyor. Çalışanların yüzde 58'i esnek çalışma uygulamalarının daha aile dostu olduğunu bildirerek, esnek çalışma ile iş-hayat dengesini iyileştirmenin ve çalışanları kişisel ve profesyonel beklentilerden doğan stresten uzaklaştırmanın mümkün olduğunu söylüyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu (yüzde 77) esnek çalışmanın verimi artırdığını doğruluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.