Türkiye'nin en büyük dershanesi

Türkiye'nin en büyük dershanesi
Milli Eğitim Bakanlığı ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ''e-LYS Projesi'' kapsamında oluşturulan web tabanlı interaktif sınıflarda, 60 bin 12. sınıf öğrencisi gönüllü öğretmenlerin verdiği derslerle YGS ve LYS'ye hazırlanıyor

Üniversiteye hazırlıkta fırsat eşitliğini sağlamak üzere hazırlanan ''e-LYS Projesi'' çerçevesinde oluşturulan web tabanlı interaktif sınıflar, 3 Aralık'tan itibaren eğitim vermeye başladı. Okullarda yapılan duyuruyla 27 Kasım'a kadar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden kayıtların yapıldığı proje kapsamında, 40 bini yatılı okullardan, 20 bini de diğer liselerden olmak üzere toplam 60 bin 12. sınıf öğrencisine matematik ve fizik dersi veriliyor.
Projeden sorumlu Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Altan Canbiter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında, Aydın'daki çeşitli okullarda görev yapan 10 fizik ve 10 matematik öğretmeninin gönüllü olarak ders verdiğini, 10 öğretmenin de sisteme teknik destek sağladığını belirtti.
Projenin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Canbiter, ''Maddi yetersizlikten dolayı dershaneye gidemeyen öğrencilere YGS ve LYS'ye hazırlık aşamasında matematik ve fizik dersleri veriliyor. Bakanlığımız ile müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü bu proje, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için önemli bir fırsat oldu'' diye konuştu. Projeden sorumlu koordinatör okul müdürü Şenol Arslan ise projenin geliştirilerek sürdürüleceğini söyledi. Projenin ilk etapta, sınavlarda en düşük ortalamanın yakalandığı matematik ve fizik dersleriyle başlatıldığını belirten Arslan, ''İlerleyen süreçte diğer derslerin de proje kapsamına dahil edilmesi bekleniyor'' dedi.

Projeden yararlanan öğrenciler memnun
Öte yandan, sisteme kayıt yaptırarak üniversiteye hazırlanan öğrenciler, projenin sağlamış olduğu fırsattan memnuniyet duyuyor. Aydın Fen Lisesi'nde yatılı olarak eğitim gören ve sistemden yararlanan 12. sınıf öğrencilerinden Fatma Kaya, projenin çok yararlı olduğunu ifade ederek, ''Her öğrencinin gelir düzeyi aynı değil ve herkes dershaneye gitme imkanı bulamayabiliyor. Akşam saatlerinde internet üzerinden takip ettiğim derslerde yeni bir şeyler öğreniyorum'' diye konuştu. Onur Erkinsucu da projenin dershaneye gidemeyen öğrenciler için önemli bir imkan sağladığını dile getirerek, projede gönüllü olarak yer alan öğretmenlerine teşekkür etti.
Recep Selim Yarbaşı ise projenin en kısa zamanda diğer derslerle genişletilmesini beklediklerini söyledi.

Sistem nasıl işliyor
Proje kapsamında dersler, Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde oluşturulan interaktif sınıfta gönüllü öğretmenlerin anlatımıyla işleniyor.
Öğrencilerin ''http://konferans.meb.gov.tr'' adresinden ulaşabildiği sistemde, yatılı okuyan öğrencilere hafta içi 18.00-22.00 saatleri arasında 4'er saat matematik ve fizik, hafta sonları sisteme dahil olan diğer öğrencilere ise 2'şer saat matematik ve fizik dersi veriliyor. Öğrencilerin derse katılımına da olanak tanıyan sistemde, öğrenciler bilgisayar ekranındaki ''söz hakkı iste'' sekmesini kullanarak ya da e-posta aracılığıyla soru yöneltebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.