Tüylerinizden kurtulayım derken, cildinizden olmayın
Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi (Cildiye) Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr.Serra Hande Öcal, tüy probleminden kurtulmak isteyenlerin başvurduğu lazer tedavisi hakkında bilgiler verdi. Kalıcı tüy probleminden nasıl kurtulunur? Lazer Epilasyon Öncesi ve sonrası Nelere Dikkat Edilir? Alexandrite lazer nasıl uygulanır? gibi sorulara yanıt veren Uz. Dr.Serra Hande Öcal, lazer tedavisi olmaya karar verenlerin mutlaka bir uzmana başvurmaları gerektiğini söyledi.
Yanlış uygulanan tedavi yöntemlerinin değişik cilt hastalıklarına yol açtığına da dikkat çeken, Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Deri ve Zührevi (Cildiye) Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr.Serra Hande Öcal, "Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak kalıcı olarak yok edilmesidir. Lazer epilasyon öncesinde mutlaka uzman doktor ile görüşme yapılmalıdır. Bu görüşmede uygulamanın yapılacağı bölgede kıl ve tüy yapısı belirlenir, lazere uygunluk ve olası sonuçlar üzerine konuşulur. Görüşmede, uygulamanın yapılacağı kişi, hekimine tıbbi geçmişini ve kullandığı ilaçları bildirirken, beklenti ve sorularını da hekimine aktarır.
Görüşme sonucunda, lazer epilasyon için uygun lazer tipi ve uygun dozu doktor tarafından belirlenir. Lazer epilasyon öncesi doktorlar uygun gördükleri kişilere test uygulaması yaparak lazer epilasyonun cilt ve kıllar üzerindeki etkisini test eder.
Uygun lazer epilasyon cihazı ve doz belirlendikten sonra lazer epilasyon işlemine başlanır." dedi.
ALEXANDRİTE LAZER UYGULAMASI
Alexandrite lazerin çalışma prensibi hakkında bilgi veren Cildiye Uzmanı Uz.Dr.Serra Hande Öcal, "Cilde uygulanan lazer ışınları çevre dokuya zarar vermeden cildi geçerek seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır ve sadece kıl kökü yapısının imha edilmesi ve tekrar kıl üretememesi amaçlanmaktadır.
Türk insanı genellikle çok koyu olmayan ten rengine ve koyu renk kıl yapısına sahiptir, bu nedenle Alexandrite lazer için en uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köklerine ulaşarak kalıcı ve etkili sonuç sağlar. Dinamik soğutma sistemi sayesinde acı hissi cok aza indirgenmiştir ve iz bırakan yanık
sorununu engellenmiştir. Cihaz cilde 2-3 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.
Alexandrite lazer en çok tercih edilen lazer cihazları arasındadır.
Bunun sebebi ise ilk seanstan itibaren kalıcı sonucun elde edilmesi ve lazer başlığının geniş olması nedeniyle hızlı ve etkin tarama yapmasıdır. Bu uygulamayı hastanemizde başarıyla uygulamaktayız." diyerek konuyla ilgili olarak mutlaka hastanemizden bilgi alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Lazer Epilasyon Öncesi Nelere Dikkat Edilir?
Uz. Dr.Serra Hande Öcal son olarak, "Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir.
Lazer epilasyondan yine 11,5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Ayrıca son 6 ay içinde sivilce tedavisi görülmüş ise mutlaka doktora bilgisi verilmelidir.
Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
Lazer epilasyon sonrası, 1520 dakika aralıklarla bölgeyi buz uygulamasıyla ya da hava ile soğutmak cildi rahatlatır, kızarıklık ve şişlikleri azaltır ya da tamamen kaybeder.
İşlem sonrası bölgeyi nemlendiricilerle nemlendirmek, yine cildin toparlanmasını sağlar.
Lazer epilasyon sonrasında ilk 24 saat çok sıcak su uygulanmamalıdır.
Epilasyonun uygulandığı bölgeyi terletici ağır sporlar yapılmamalıdır.
Uygulama sonrası 15 gün boyunca bronzlaşmak amacı ile güneşlenmemeli ve solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon,
cildin yüz gibi açıkta kalan bölgelerine uygulanmışsa sonraki seansa kadar güneşli havalarda güneş koruyucu kullanılmalıdır."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.