ULUSOY UN TÜRKİYE’NİN 75. ŞİRKETİ OLDU

ULUSOY UN TÜRKİYE’NİN 75. ŞİRKETİ OLDU
Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği dünyanın en saygın kurumlarından Fortune 500 listesine 2012 yılından beri kesintisiz giren Ulusoy Un, 2020 yılında gerçekleştirdiği 4 milyar 345 milyon TL satış hasılatıyla Türkiye’nin en büyük 75. firması oldu. 


2019 yılında 113. sırada yer alan Ulusoy Un, böylece 38 basamak birden yükseldi. Borsa şirketleri arasında 37. sırada yer alan Ulusoy Un, Türkiye’nin tarımsal, tarım, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında ise 3. sırada yer aldı. Samsun’un ise en büyük şirketi oldu. Sektörünün lider markalarından Ulusoy Un, pandemiye rağmen büyümeye devam ediyor. Samsun’da 2, Çorlu’daki 1 fabrikasıyla 2020 yılını 4 milyar 345 milyon TL satış hasılatıyla kapatan Ulusoy Un, geçtiğimiz günlerde İSO500 listesinde Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 345. sırada yer almıştı. Ulusoy Un, başarılarının arasına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en saygın kurumlarından Fortune 500 listesinde, bu kez 75. Sırada yer aldı. Pandemi sürecine rağmen büyümeye devam eden Ulusoy Un, 2020 yılında gerçekleştirdiği 4 milyar 345 milyon TL satış hasılatıyla 2019 yılına göre 38 basamak birden yükseldi. Ulusoy Un, büyüme ivmesini listedeki diğer kategorilerde de gösterdi. Türkiye’nin en büyük tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında 2019 5. sırada bulunan Ulusoy Un, 3. sıraya yükseldi. 3 milyar 140 milyon TL’lik ihracat rakamıyla da 2019 yılına göre 14 basamak yükselerek 25. sırada yer aldı. sırada yer alıyor. Borsa şirketleri arasında da Türkiye’nin 37. firması olan Ulusoy Un, açık ara farkla Samsun’un da en büyük şirketi olarak konumlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “7 senedir, Türkiye’nin dünyanın un ihracat şampiyonu olmasını sağlayan sektörümüzde firmamızın tüm dünyada ekonominin en saygın yayınlarından biri olarak kabul edilen Fortune 500 dergisine 9 yıldır aralıksız girmesi büyük bir onurdur. Şirketimizin satış hasılatı, bir önceki yıla göre yüzde 42,4 artarak 4 milyar 345 milyon TL oldu. 2021 sonunda tamamlanmasını öngördüğümüz Samsun’daki ‘50. Yıl Tesisi’mizin 3. fazı ile 1800 ton/gün üretim kapasitesine ulaşmış olmasını hedefliyoruz. Bu yatırımın tamamlanması ile halka arz edildiğimiz tarihte günlük 900 ton/gün üretim kapasitemiz 2700 ton/güne ulaşmış olacak. 2021, geçmiş yıllardaki büyüme performansını yakalamayı hedeflediğimiz, bir önceki yıldan devreden risklerin yanında farklı fırsatları da içinde barındıracak bir sene olacak.” dedi.

ulusoy.jpg

Sürdürülebilirlik ön planda
Un sektörü için dijitalleşmenin de önemine dikkat çeken Ulusoy, “50. Yıl Tesisi” ile sektörlerinin en yenilikçi tesisine imza attıklarını söyleyerek dijitalleşme hakkında şu bilgileri paylaştı: “Dijitalleşmede, bilgileri elde etmek kadar analiz etmek ve sonuçları karar süreçlerinde kullanmak da önemli. Tüketici ihtiyaçlarının tespiti ve tüketim alışkanlıklarındaki değişkenliklerin öngörülmesi gıda üreticilerinin pazardaki paylarını arttıracaktır. Bu ihtiyaçların eksiksiz olarak karşılanması, sürdürülebilir olması ve hata payının minimal seviyeye indirilmesi ile üretim süreçlerinde operasyonel mükemmellik sağlanmış olacaktır. Tarım 4.0 ile el değmeden hijyenik üretim yapılması ve insan faktöründen kaynaklanan hataları ortadan kaldırarak gıda güvenliğini sağlamakta ve korumaktadır. Ar-Ge ve inovasyon da şirketimizin odaklandığı konuların başında geliyor. Tarımdaki ve dijitalleşmedeki gelişmeleri yakından takip edip bunları şirket bünyemizde uygulamaya çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.