ÜRETİM ALANI ARTAN 'SINDIRGI KORNİŞONU'NDA HASAT BAŞLADI
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve belediye tarafından son yıllarda yapılan göletler sayesinde sulama imkanlarının yaygınlaşmasıyla kornişonun üretim alanı arttı.
İlçe merkezi ile Yaylabayır, Yüreğir, Işıklar, Küçükdağdere, Büyükdağdere, Osmanlılar ve Aslandede mahalleleri başta olmak üzere 15 kırsal mahallede ekilen kornişondan yıllık 25 bin ton dolayında ürün alınıyor.
Yaklaşık 4 ay sürecek kornişonun hasadına başlayan Sındırgılı üreticiler de sabahın ilk ışıklarıyla toplanan kornişonları büyüklüğüne göre makinelerde ayırıyor.
İklim koşullarının da etkisiyle bu yıl yüksek verim ve kaliteli ürün elde eden çiftçiler, toplanan kornişonları semt pazarlarında ve İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir'deki turşu fabrikalarına satıyor.
Kornişonlar aracılar tarafından Avrupa ve Arap ülkeleri ile Rusya ve Avustralya'ya da ihraç ediliyor.
"Yaylabayır, DSİ'nin yaptığı göletle yeşil bir denize dönüştü"
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AA muhabirine, kentte sulu tarıma geçilmesiyle kornişon üretiminde artış olduğunu söyledi.
Kornişonun her gün toplanması gereken bir ürün olduğunu belirten Yavaş, "İnsanlar 4 ay boyunca bayramı olmadan mutlaka bu üretimi yapmak durumunda. Vatandaşın işin sonunda da 3-4 dönüm civarındaki bir alandan 100-150 bin lira civarında gelir elde etmek durumu var. Bundan dolayı çok iyi bir gelir kaynağı da oluşuyor." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.