UZAKTAN KUMANDA!
Genel Müdür Türkoğlu, "Akıllı ölçü devreleri ve dağıtım şebekeleriyle 10 bin dağıtım trafosunu uzaktan yöneteceğiz" dedi
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, dağıtım sistemi teknolojilerine yeni bir bakış açısı getiriyor. 2014 yılında Smart Grid altyapısının temellerini atan YEDAŞ, 14 ay sürecek olan ve 10 bin dağıtım trafosunun uzaktan okunması ve takip edilmesini sağlayacak olan Akıllı Ölçü Devreleri ve Şebeke Yönetim Sistemi Projesi'nin startını Samsun Anemon Hotel'de gerçekleştirdiği Kick-Off Toplantısı ile verdi.
Müşteri memnuniyetini odaklı teknolojik yatırımlarına hızla devam eden YEDAŞ, dünyada bir çok ülkede dağıtım şirketlerince kullanılmaya başlanılan ve üreten, tüketen ve çevreyi kapsayan 'Akıllı Toplum' teknolojisiyle de hem doğru ölçümlemeyi hem de doğru yönetimi sağlamayı hedefliyor. Şu anda hızla gelişen ülkelerde yönetim görevini dağıtım şirketlerinin yaptığının altını çizen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Dağıtım şirketlerinin bu kadar geniş kapsamlı üretim ve tüketimlerin yönetilmesinde tek yapması gereken doğru ölçmek. Ancak üretilen ve tüketilen etkilerinin hissedildiği ekolojik çevrede de elde edilen verileri ölçmek ve yönetebilmek içinde en iyi teknolojiye sahip olmanız gerekiyor" dedi.
10 BİN DAĞITIM TRAFOSUNU
UZAKTAN TAKİP EDECEĞİZ
Proje kapsamında Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin şehir merkezleri ve kırsal bölgeleri de dahil olmak üzere 10 bin dağıtım trafosuna uzaktan okuma ve takip sistemi tesis edileceğini belirten Genel Müdür Türkoğlu, "Bölgemizdeki programlı ve programsız gerçekleşen elektrik kesintilerinin ve sokak aydınlatma arızalarının önüne geçmiş olacağız. Daha hızlı bir şekilde uzaktan erişimle sistem takip edilerek, müşteriden şirketimize arıza çağrısı gelmeden arızaya müdahale edilerek, hizmet kalitesini artıracağız" diye konuştu. Dağıtım sistemi teknolojilerine yeni bir bakış açısı getiren YEDAŞ'ın Smart Grid alt yapısını oluşturduğunu kaydeden Türkoğlu, "Bu projede hedeflerimizin gayet açık ve net olması gerekiyor. Çok nitelikli bir proje olarak enler arasında olmalı. Sadece teknolojik yatırım gözüyle bakılmamalı. 'Akıllı Toplum' teknolojisinin temellerinin atıldığı proje kapsamında YEDAŞ öne çıkmalı ve tüm unsurları içeren veri toplama, ölçebilme ve yönetebilme yetenekleri, diğer dağıtım şirketlerince 'Rol Model' olarak görülmelidir. Bu konuda YEDAŞ çalışanları deneyimleriyle hazır ekip. Başarı Teknoloji de artık YEDAŞ'ın çözüm ortağıdır" şeklinde konuştu.
PROJE 14 AYDA TAMAMLANACAK
Şubat 2015'de başlayan ve 2016 yılının Haziran ayında tamamlanacak olan proje açılış toplantısında Başarı Teknoloji Genel Müdürü Eren Anıl, Başarı Mobile Operasyon ve Servisler Direktörü İsrafil Dilmeç ve Turkcell Kurumsal Çözümler Bölge Müdürü Utku Önsel, aydınlatma kayıplarının önüne geçilmesi, talep tahmin, alınan ve satılan enerji miktarı arasındaki değerlerin minimize edilmesi, sayaç okumadan kaynaklı işletme giderlerinde azalma gibi bir çok proje kapsamında bilgilendirmeler hakkında katılımcılara sunum yaptı. Toplantıya YEDAŞ, YEPAŞ ve Başarı Teknoloji'nin üst düzey yöneticileri katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.