Uzmanlardan dondurma uyarısı
Dr. Özlem Yıldırım yaptığı açıklamada, yaz aylarında süt tüketimi azalan çocuklarda katkı yapması amacıyla dondurmanın önerilebileceğini ancak enerji fazlası olan kilolu çocukların, haftada 1-2 kez tüketiminin daha uygun olacağını belirtti. Çocuklara 2-3 yaşından itibaren oda sıcaklığına yakın bir ısıda dondurma verilebileceğini ve bekletilen bir dondurmanın tekrar soğutulmaması gerektiğini belirten Dr. Yıldırım, sağlıklı üretilmiş ve sağlıklı koşullarda saklanan bir dondurmanın çocuk açısından bir
zararının olmadığının kabul edildiğini kaydetti. Bu nedenle sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmaların tüketilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Yıldırım, "Dondurma yenilmesi neticesinde yumuşak damak, geniz bölgesi ve solunum yollarının üst kısmı soğuk ile en çok temas eden bölgeleridir. Soğuk bir gıda alımı sonrasında ağız içi sıcaklığında düşme olur ve bu sıcaklık farkları nedeniyle, boğazda normalde hazır bulunan bakteriler, vücut direncinin üzerinde olumsuz etki gösterebilir. Bu nedenle özellikle bağışıklık sistemi henüz tam gelişmemiş çocuklarda, üst solunum yolları enfeksiyonları artabilir" dedi.