Vezirköprü'de tarım buğdaya endeksli
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde çiftçilerin en önemli gelir kaynağını buğday üretimi oluşturuyor. İklim koşullarının da etkisi sonucunda ilçede bulunan tarım arazilerinin büyük çoğunluğunda buğday ekiliyor. Genellikle geleneksel tarım tekniklerinin uygulandığı ilçede 530 bin dekar tarım arazisinin 300 bin dekarında buğday üretiliyor.
YILDA 127 BİN TON BUĞDAY ÜRETİLİYOR
Genellikle aile ihtiyacını karşılamak ya da ticari amaçla yapılan buğday ekimi ilçede bulunan her köyde yapılıyor. İlçede yılda 127 bin 500 ton buğday üretimi yapılıyor. Bu miktar samsun il geneli üretiminin ise yüzde 27.7 bine denk geliyor. Özellikle nisan ve mayıs aylarındaki mevsimsel yağışlarda buğday üretimin verimini oldukça etkiliyor. İlçede üretilen diğer tarım ürünlerine bakıldığında ise ikinci sırayı ise 53 bin dekar alanda üretimi yapılan ayçiçeği alıyor. Vezirköprü'de yılda 90 bin ton ayçiçeği üretimi yapılıyor. Şeker pancarı da ilçede üretimi yapılan tarım ürünlerinin başında geliyor. 22 bin 300 dekar alanda ekimi yapılan ayçiçeğinden yılda 15 bin 900 ton ürün alınıyor.
Yaprak KOÇER