YEDAŞ Meclis'e taşındı

YEDAŞ Meclis'e taşındı
MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde özelleştirilen YEDAŞ hakkında hazırladığı soru önergesini Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması için TBMM'ye gönderdi

Çakır'ın soru önergesindeki en dikkat çekici madde ise kurum çalışanlarının savunmaları alınmadan tayin edilmelerinin adaletli olup olmadığı sorusu oldu.
Yeşilırmak Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), 20 Ekim 2009 tarihinde gerçekleşen ihale sonrası, ihaleye 441 milyon 500 bin dolar ile en yüksek fiyatı veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne satılmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Profesör Doktor Osman Çakır, geçtiğimiz aylarda özelleştirilen YEDAŞ'da, özelleştirme sürecinde yaşanan bazı olayları, yazılı olarak hazırladığı bir soru önergesi ile cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderdi.
ÇAKIR ÖNERGEYİ MECLİS'E SUNDU
Çakır, TBMM'ye gönderdiği soru önergesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 98. maddesi ve TBMM iç tüzüğünün 96 ve 99. maddeleri gereğince gereğinin yapılmasını arz etti. Gerçekleşen özelleştirme sonrasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca 4 Eylül 2009 tarihindeki ilgili yazı ile YEDAŞ Müdürlüğü'nce ilgili birimlere gönderilen ve yine 7 Eylül 2009 tarihli yazı gereğince, gerekli hassasiyetle yardımcı olunmasının istendiğini belirten Profesör Doktor Osman Çakır, hazırladığı 3 maddelik bir soru önergesini yanıtlaması için TBMM'ne gönderdi.
İŞTE ÇAKIR'IN SORULARI
Soru önergesinde şu sorular yer aldı: "İhaleye katılacak firmaların ziyaret ve incelemeleri esnasında ihaleyi kazanan Çalık Enerji San. ve Tic. A.Ş adına çalışma yapıyor diye hakkında isimsiz ve imzasız bir dilekçe gönderilen şirket işletme şube müdürü hakkında soruşturma açılması ve savunması alınmadan ceza kesilmesiyle ne amaçlanıyor? Açılan soruşturmanın akıbeti nedir? Soruşturma sonucu beklenmeden Erzurum Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi sürgün edilir gibi tayin edilmesi doğrumudur? Kurum çalışanları özelleştirme kıskacında ve belirsizliğin psikolojik baskısı altındayken savunmaları dahi alınmadan tayin edilmeleri adaletli midir?"
Ercan ÜSLÜ