Yemek yarışması sonuçlandı
Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Geleneksel Yemek Yarışması'nda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü yarışması okulda düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. Türk mutfağının zengin bir çeşitliliğe sahip et yemeklerinin tanıtımına ve zenginleştirilmesine katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutmuş çeşitli yörelere ait et yemeklerini gün ışığına çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinciye Arçelik Çamaşır makinesi, ikinciye Arçelik Turbo Fırın, üçüncüye ise, Arçelik Mutfak robotu hediye edildi.
YEMEKLER BİRÇOK KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLDİ
Jüri Üyeliği'ni Samsun Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Osman Yazısı, Nort Point Hotel Şef Aşçısı Cahit Ceylan, Amisos Hotel Baş Aşçısı Yüksel Çağın ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Şefi Hayriye Altınbaş'ın yaptığı yarışmada yemekler; adı, tarifinin orjinalliği, yemeğin Türk Mutfağına özgü olması, yemeğin sunumu, pişmişlik lezzet ve kokusuna göre değerlendirildi.
BOLU ABANT KEBABI BİRİNCİ OLDU
Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada Funda Aytaç, Bolu Abant Kebabı ile birinci, Gerdan Etli Keşkek ile Selver Demirel ikinci olurken, Beğendili Kebap ile Filiz Tok'ta üçüncü oldu.
Mihriban KOÇAKER