YEREL YÖNETİMLER PROJELERİ

YEREL YÖNETİMLER PROJELERİ
Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural Samsun Demirciler Köyü Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek dernek yönetimiyle bir süre sohbet etti.

SADET PARTİSİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ VURAL

YEREL YÖNETİM PROJELERİNİ AÇIKLADI!
Vural burada Milli Görüş Belediyeliğinden örnekler vererek Samsun'da da Milli Görül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergileyeceklerini kaydetti.

Samsun'da Yönetim ve Hizmet alanını Mahalleye indirgeyerek ''Yerinden
Yönetim '' anlayışını hakim kılacaklarını kaydeden Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural şöyle devam etti:
“Hizmet Kalitesini, özellikle temel hizmetleri tüm mahallelerde aynı oranda ve aynı zaman diliminde eşit ve adil bir şekilde yapabilmek için '' Yerinden Tespit '' uygulamasını başlatacağız. Belediye bütçesinin hizmet ve imkânlarının, mahallelerin nüfus yoğunluğuna, arazi büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre dağıtılmasını sağlamak üzere “Yerinden Planlama” ilkesini uygulayacağız. Her mahallenin kendisine özel farklı ihtiyaçlarını ve sorunlarını önem ve öncelik sırasına göre doğru bir şekilde tespit edip çözüm projeleri oluşturacağız.

Yolsuzlukların önleneceğini, şeffaflığın siyasi ve ekonomik ilke olacağını, yoksulluğa sosyal destek sağlamakla yetinmeyip kaynak aktarılmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Vural, “Güçlü ve etkin denetimle yerel yönetimi kontrol altında tutacağız. Farklılıkların barış içinde ve özgürce müzakere süreçlerine katılmasına kurumsal güvence sağlayacağız. Mahalleyi baskının değil özgürleşmenin mekanı yapmak için halkla birlikte siyaset ve çözüm üreterek bu çözümlerin birlikte uygulanması için ''Yerel Yönetim” anlayışında farklılık oluşturacağız” açıklamalarında bulundu.


Halkı yönetmek için değil, Halka hizmeti ibadet sayan bir anlayışa hakim olduklarını ve Milli Görüş belediyeciliğinin proje kaynağı olduğuna da dikkat çeken Vural şöyle devam etti;
“Milli Görüş olarak Samsun'da yönetime gelirsek, sosyal doku rehabilitasyonu ile birlikte kente aidiyeti güçlendirerek Samsunluluk bilincini hakim kılacağız.
Kentsel bilginin serbest dolaşımını sağlayarak, Kentin kopuk parçalarını birleştirecek ve bilgi üreten ve üretime katılan mahalleyi canlandıracağız.
Tartışma, müzakere, mutabakat ve uzlaşmaya dayalı; karar süreçlerine tam katılım ve katkı odaklı bir yönetim anlayışı ile kentlerin o şehirde yaşayanlara ekonomik, siyasi ve toplumsal refah sunmasını amaçlayan ''Refah Kenti'' modelini tesis edeceğiz.
Kentin sorunlarını genel bütçeye yük getirerek değil, kaynak bularak çözeceğiz.
Çatışma yerine diyalogu esas alan ''Barış ve Huzur Siyasetini hakim kılarak Kentin merkezini oluşturan kentliler ile çevresini oluşturan kentin yeni sakinleri arasındaki uyumu sağlayacak ''Uyumlu Kent Yönetimine'' geçiş yapacağız.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.