Yılbaşında kuru sebze kebabı

Yılbaşında  kuru sebze kebabı
Vejetaryenlik çiğ yiyeceklerle beslenenlerin yanında hafif kalıyor. Çiğ yiyeceklerle beslenme dünyada bir akım haline geliyor.

Bu farklı bir menü

Bu akşam yılbaşı eğlencesi var. Çiğ yiyeceklerle donatılmış bir yılbaşı sofrası getirmeye çalışın gözünüzün önüne. Salata çeşitleri ve meyveden başka bir şey düşünemiyorsunuz değil mi?

Kızarmış tavuk ya da hindi yok, pilav yok, börek yok, zeytinyağlı yemekler yok, birçok salatayı bile pişirerek yaptığımıza göre (patates salatası, makarna salatası vs) salatalarda çeşit de olmayacak. Bunların yerine kurutulmuş sebze kebabının ya da dövülmüş çiğ buğdaydan yapılma hamuruyla 'supreme' pizzanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Üzerine de kuru incir, hurma ve keçiboynuzu tozunu karıştırarak yapılsa da, adı çikolatalı puding olan tatlının.

Çiğ beslenme ile ilgili bilmedikleriniz

Çiğ yemek akımı, vejetaryen gibi, vejan gibi bir çeşit beslenme biçimi, aslında vejanın bir alt grubu gibi görebiliriz çiğ beslenmecileri. Çiğ yiyeceklerle beslenmek elbette yeni bir şey değil. İnsanlığın tarihiyle eşit. Bunun süslenip püslenmesi, bir akım haline getirilmesi yeni.

Amerika'da, özellikle New York'ta ve Kaliforniya'da mönüleri yalnızca çiğ yiyeceklerden oluşan lokantalar, kafeler hızla yayılıyor. Avustralya'da da izleyicileri yok değil. Bildiğim kadarıyla Avustralya'da mönüsü sadece çiğ yiyeceklerden oluşan kafe ya da lokanta yok ama Avustralyalı çiğ beslenmeciler de boş durmuyor, Ocak ayı içinde biri Byron Bay'de, biri Melbourne'da yapılmak üzere organik çiğ yemek hazırlama sanatı adlı iki kurs düzenlemişler.