YILIN DOKTORU KONUŞTU
SAMSUN'da 'Yılın doktoru' seçilen 3 görevliden biri olan 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı 38 yaşındaki Dr. Ali Yılmaz, 9 yıllık meslek hayatında en çok şehit ailelerine acı haberin verilmesi sırasında zorlandığını söyledi. Güvenlik güçleri ile birlikte şehit ailelerine gittiklerinde zor anlar yaşadığını belirten Dr.Yılmaz, acı haber ile fenalaşan şehit yakınlarına ilk müdahaleyi yaptıklarını ve o anların etkisinden uzun süre kurtulamadığını dile getirdi.
Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, 9 yıl önce 112'ye doktor olarak atanarak çalışmaya başladı. 112 ambulansı ile 5 yıl süresince vakalara giden Dr.Yılmaz, 4 yıldan bu yana 112 İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. Geçen 14 Mart'da ise Samsun'da yılın doktoru seçilen 3 hekimden birisi oldu.
"MANEVİ HAZZI ÇOK FAZLA"
112'de çalıştığı için mutlu olduğunu söyleyen Dr. Ali Yılmaz, şöyle dedi:
"Kendi isteğimle mesleğe 112'de başladım. 5 yıl süresince 112 istasyonlarında görev yapıp vakalara gittim. Burada çalışmak için insanın da yapısı buna uygun olması gerekiyor. Manevi ve fiziki olarak hazır olmak lazım. Vakanın nerede olacağı belli değil. Bir derenin içinde trafik kazası veya direkte asılı kalmış bir yaralı da olabilir. Nasıl bir vaka, nasıl bir ortamda olacak bu bilinmez. Olay yerine ilk siz gidip hemen vakaya ilk müdahaleyi yaparsınız. Manevi olarak hazzı bir çok başka yerde çalışmaya göre daha fazla. Ayrıca yüksek bir adranaline de neden oluyor. Bu nedenle bir çok görevli 112'ye girdikten sonra kolay kolay başka bir yerde çalışmak istemiyor. Bir hayat kurtardığınız zaman bunun değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Ya da olay yerine gittiğinizde vefat etmiş olabilir. Onların yakınları olay yerine yeni gelimiş oluyor. İlk siz görüyorsunuz o zaman da yakınlarına bu acı haberi anlatmak tabi çok zor."
"UZUN SÜRE ETKİLİYOR"
Meslek hayatı içinde en çok görevlendirme ile güvenlik görevlileri tarafından şehit ailelerinin yakınlarına acı haberi vermek için ekiple birlikte gittiklerinde çok zorlandığını söyleyen Dr. Ali Yılmaz, şöyle dedi:"Asker ve polis yetkilileri şehitlerimizin ailelerine haber vermek için gittiklerinde biz de onlarla beraber gidiyoruz. Ailelere şehit haberi veriliyor. Acı haberin ardından fenalaşıyorlar. Onlara müdale ediyoruz. Bu acı haberin verilmesi sırasında orada olmak çok zor. Her daim bu zor oldu. Uzun süre de etkiliyor sizi. Bir Ramazan ayında eşi ve ablası hamile, annesi hasta, babası yeni vefat etmiş bir şehidimizin yakınlarına haberi verilmesi için görevli ekiple gitmiştik. Onu hiç unutamam. Ayrıca annesi babası vefat eden küçük çocuklara bunu söylemek de çok zor. Gittiğimiz bir vakada da eşi vefat etmiş biri vardı. Baba kabullendi ama 'Çocuklara ben nasıl söyleyeceğim siz söyleyin' dedi. Özellikle ölüm haberlerini vermek çok zor oluyor."
"112'DE ÇALIŞMAK EKİP İŞİ"
112'den birisinin 'yılın doktoru' seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Dr. Ali Yılmaz, "112'de en önemli olan şey ekip ruhudur. Herkes birbirini kollar. Ekip ne kadar uyumluysa o kadar başarılı olunur. Bu nedenle bu ödülü bütün 112 çalışanları adına aldım. Bu ödül için beni önereden ve uygun gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.(DHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.