Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Nasıl Uygulanır? Yüz Germe Ne İşe Yarar? İşte Tüm Detaylar…

Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Nasıl Uygulanır? Yüz Germe Ne İşe Yarar? İşte Tüm Detaylar…
Yüz germe günümüzde çok sık tercih edilen bir yüz gençleştirme yöntemidir. Yüz germe ile çok daha genç ve canlı bir yüz görüntüsüne sahip olabilirsiniz.

Yüz germe günümüzde çok sık tercih edilen bir yüz gençleştirme yöntemidir. Yüz germe ile çok daha genç ve canlı bir yüz görüntüsüne sahip olabilirsiniz. Yüz germe işleminden sonra iz kalma işlemi kaçınılmaz olacaktır. Ancak son teknoloji cihazlar ve yeni geliştirilen teknikler ile iz kalma riskinin en aza indirilmesi amaçlanır. Kulak arkasından girilen keside iz kalma olasılığı daha düşüktür.

Yüz germe operasyonu nasıl yapılır?

Kulak üzerinden başlayan ve kulak arkasında sonlanan cerrahi kesi yardımı ile yüz derisi kaldırılarak işlem başlatılır. Bu bölgedeki deri fazlalığı vücuttan atılır. operasyonunda genel anestezi yönteminden yararlanılır. Yüz germe ameliyatı gereksinim duyulduğu zaman göz kapağı estetiği ve boyun gerdirme işlemleri ile birlikte kombine edilmektedir. Ameliyat süresi çoğunlukla 4 ila 7 saat arasında gerçekleştirilir.

Yüz germe işleminden sonra dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Yüz germe işlemi ile çok daha genç ve canlı bir görüntüye sahip olmak mümkün. İşlemin tam olarak etki etmesi için ise 3 veya 4 hafta bir süre beklemek önemlidir. Yüz germe operasyonundan sonra dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır:

  • Dikişler çıkana kadar bir müddet cilde makyaj malzemesi sürmekten kaçınılmalıdır.
  • İşlemden sonra bir müddet aşırı güneş ışığına maruz kalmamak gerekir. Eğer çok mecbur kalınacak ise güneş koruyucu losyon uygulanması önemlidir.
  • Yüz germe işleminden önce enfeksiyon riskini artıracak durumlardan kaçınılmalıdır. Aspirin, e vitamini ve bitki çayı gibi besinler tüketilmemelidir.
  • Sigara tüketmek yara izlerinin iyileşmesini engelleyecektir. Bu nedenle işlemden en az 3 hafta önce sigara kullanmayı bırakmak gerekir.
  • Eğer kişi saç boyatmak istiyorsan bunu işlemden bir hafta önce tamamlamalıdır. İşlem sonrası bir süre saç boyama işlemi yapamayacaktır.

Yüz germe ameliyatı ne kadar sürüyor?

Yüz germe ameliyatı cerrahi teknik gerektiren bir işlemdir ve göz kapağı, lip lift gibi ek ameliyatlar eklenebilir. Bu sebeple işlem süresi 4-7 saati bulabilir.

Yüz germe uygulamasından sonra şişlik ve morluk görülüyor mu?

Yüz germe operasyonundan sonraki ilk günler şişlik ve morluk gibi komplikasyonlar ile karşılaşmak normaldir. Bu sebeple işlem sonrası bir süre boyunluk kullanmak gerekebilir. İlk zamanlarda ödem seviyesi oldukça yükselecektir. Ancak daha sonra bu ödemler iner. Bandaj kullanımına son verildiği zaman duş almak mümkündür. İşlemden sonraki ikinci haftada sizi çok fazla yormayacak şekilde egzersiz yapabilirsiniz.

Daha sonra spor ve egzersiz gibi aktivitelere geri dönmek mümkün olacaktır. Şişlik ve morarma gibi komplikasyonlar da düzelecektir. Yüz germe sonrası yüzde bir his eksikliği meydana gelebilir. Bu durum da normal ve geçicidir. Yüz germe operasyonunda en çok dikkat edilmesi gereken nokta işlemden sonra bir süre güneş ışığından olabildiğince kaçınmaktır. Her dışarı çıkıldığında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Mini yüz germe operasyonu nedir?

Mini yüz germe operasyonu, kesilerin yalnızca kulak önüne yapılmasına denir. Bu sebeple operasyon sonrasında iz kalma riski normal yüz germeye göre çok daha azdır ve iyileşme süreci de daha hızlı gerçekleşir. Mini yüz germe daha çok çok fazla deri fazlalığı bulunmayan adaylar için uygundur.

Yüz germe işlemi sonrasında iz kalma riski var mı?

Yüz germe ameliyatında yapılan kesiler saçlı deri üzerinden başlar ve yine burada biter. Bu sebeple iz kalsa dahi görünmeyeceğinden dolayı kötü bir görüntüye yol açmaz. Ancak kulak önünden yapılan kesilerin görünme olasılığı mevcuttur. Ancak bu izler zamanla ten renginizle aynı rengi alacağından kötü bir görünüme sebep olmayacaktır.

İple yüz germe yöntemi nedir?

İple yüz germe yöntemi de bir diğer yüz gençleştirme tekniklerinden birisidir. İple yüz germe ile boyun, yüz ve dudak çevresinde kırışma ve sarkma görülen herkes bu sorunlarından kurtulabilir. İple yüz germe cilt üzerinde gerginliğe yol açsa da mimik yapmanıza asla engel olmaz.

İple yüz germe özellikle son zamanlarda birçok kişinin tercih ettiği bir uygulamadır. İple yüz germe ile çok daha genç, pürüzsüz, sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün. Oldukça pratik ve hiçbir acı ve ağrı içermeyen bir yöntem olan iple yüz germe yöntemini birçok kişi tercih ediyor. Yüz germe işlemleri arasında en basit ve pratiği iple yüz germe operasyonudur. Bu noktada hastanın istek ve arzuları oldukça büyük önem taşır. İple yüz germe işlemine ek olarak burun estetiği de yaptırılabilir. Böylece yüzde altın oran elde edilir.

İple yüz germe işleminin avantajları nelerdir?

  • İple yüz germe işleminde lokal anestezi yönteminden yararlanılırsa hiçbir ağrı ve acıya sebebiyet vermez.
  • İple yüz germe işleminin süresi ortalama yarım saat ile 40 dakika arasında değişim gösterir.
  • İşlemin etkisi uygulama biter bitmez fark edilir.
  • İple yüz germe uygulamasında kendi kendine eriyebilen iplerden yararlanılır. Böylece bu işlemin sağlık açısından herhangi bir hasara yol açması gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Bu yöntemle yapılan yüz germe uygulamasında oldukça hızlı ve ağrısız bir iyileşme süreci bulunur.
  • İple yüz germe kalıcı olarak iz kalmasına sebep olmaz.
  • İşlem tekrar edilebilir, bir sakıncası yoktur.
  • Herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Yalnızca çok nadir kanama ve morluk gibi komplikasyonlar ile karşılaşılabilir.
  • İple yüz germe işleminden hemen sonra makyaj uygulanabilir, günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Yüz germe ne kadar? Yüz germe fiyatları nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için kliniğimize 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site:

Facebook  :

Instagram :

YouTube:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.