Dön öteki yanağını

Ne güzel yaşamak vurdumduymaz olmak, etrafa fitne fesat bulutları çökmüş iken, kır çiçeklerini yazmak. Biri sana vurdu mu öteki yanağını uzatmak ne güzel. Kısasa kısas da ne demekmiş. Bırak vuran vursun, sen ona ekmek ver. Bırak Denge Gazetesi kurulmadan önce Haber Gazetesi"ndeki Gölge Adam durmadan, şerefsiz, ahlaksız diyerek hakkınızda atsın. Sen hele uzat öbür yanağını.

Bırak, bu gazete kurulmadan önce basketbol maçında “3 kişi hırsızlar gazete kuruyorlar” diye bağırsın, ne tesadüftür ki bu kişileri sadece kendileri çeken Haber Gazetesi de onu "Taraftarlar, kravatlı hırsızlar gazete kuruyorlar diye bağırdı" diyerek spor sayfasının manşetinden versin. Sen hele dön öteki yanağını.

Bırak heri bırak, Haber Gazetesi"ndeki Gölge Adam “Bunların anaları bacıları hakkında yazı yazmak istiyor insan” desin. Niye kızıyorsun ki, yanağını dön ve elini ekmeğe uzat.

Samsunspor"un basına koyduğu ambargoya tüm basın tepki göstersin sadece Haber Gazetesi göstermesin. Ardından tüm Samsun"a “KAHPE BASINA RAĞMEN SAMSUNSPOR İLE BİRLİKTEYİZ” afişleri asılsın. Bırak sen bunları öteki yanağını uzat.

Gazetenin İmtiyaz Sahibine grup toplantısına katılmak üzere gittiği Gazi Belediyesi"nin tesislerinde arabadan iner inmez 2 kişi tarafından Menderes Yiğit"in yazdığı yazıdan dolayı saldırılsın. Olayı sadece Haber Gazetesi kare kare çeksin. Haber Gazetesi"nin muhabiri de "Rüşvet Kavgası" diyerek haberi ulusal basına geçsin. Haber Gazetesi"nde ise "Namus Dayağı" diye yazsın. Sen hiç kızma dön hele öteki yanağını.

Patronunun dövüldüğünü uzaktan gören senin muhabirin, koşarak geldiği olay yerinde patronuna yardım etmek isterken silahlarını çeken o 2 kişi ile tabancasını çıkartan patronunun arasından kaçmak için hamle yapsın. Ve o resmi kullananlar “Olayda tezgah yok senin muhabirin de oradaydı” desin. Aldırma hele dön yanağını.

Gazetenin imtiyaz sahibine arkadan yaklaşılarak saldırılsın ve darp edilsin, o da canını kurtarmak için silahını çıkarıp yere doğru tutsun ve “Üzerime gelmeyin” diye bağırsın. Haber Gazetesi"ndeki Gölge Adam, “Silahını çekerek kendisini dövenlere bu adam <sizleri öldurmezsem şerefsizim > demiş” diyerek savcıların işlem yapmasını istesin, sen sesini çıkarma da dön öbür yanağını.

Sizi ziyarete gelenler gizli gizli gelsin, “Buraya geldiğimi öteki gazete duymasın. Yoksa bizi tefe koyarlar” desin sen aldırma dön bakayım yanağını.

Denge Gazetesi kurulmadan 1 ay önce Haber Gazetesi"nde Gölge Adam diye kim olduğu ayan beyan ortada olan biri köşe yazsın, orada her türlü suçlamalarda fesatlıklarda bulunsun, 1 ay sonra Menderes Yiğit ona cevap verince "Namussuz" olsun. Sen bunlara hiç mi aldırma dön bakayım yanağını.

Meselenin özü, yanak dönmekten başka bir şey değildir. Bazıları istiyor ki; Çamur atalım, istediğimizi yapalım kimse de ses çıkarmasın. Her türlü iftirayı atmak için sabahtan akşama kadar durmadan düşünelim, olayları çarpıtıp halkı kandıralım kimse de karşımıza çıkmasın. Şehrin bütün ileri gelenlerinin ellerini bağlayalım, istediğimizi alalım, garibin hakkını savunanları da hor görelim, kimseden ses çıkmasın. >>

Kazın ayağı öyle değil. Herkes herşeyi gayet iyi biliyor. Kimin ne işler yaptığını herkes biliyor. “Çamur at izi kalsın mantığı” bu şehirden silinene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kim bilir ne çamurlar daha atılacak. Her şeye hazırlıklı olmak lazım. Bu şehirde bir sabah hırsız, sahtekar, pornografici, şantajcı olarak uyanmak istenmiyorsa artık şapka öne konmalı. Mazlumu zalim olarak göstermeye, zalimi ise mazlum olarak göstermeye kimsenin hakkı yok. Herkes dengeli olmak zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR