2013'te öğrenci alacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tanıtımı ve çalışmaları ile ilgili olarak bir toplantı yaptı. Pof Eker OMÜ Konukevi'nde basın mensupları ile yaptığı kahvaltılı tanıtım toplantısında Güzel sanatlar Fakültesi'nin kuruluşu ve gelinen nokta ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Seylan'ın da katıldığı OMÜ Konukevi'nde ki toplantıda konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, " Fakültenin kurulması için 1999 yılında YÖK'e başvuru yapıldı. Ancak 13 sene sonra Nisan 2012'de kabul edildi. Geçen 13 yılın ardından, 2013-2014 öğretim yılında en az üç bölüme öğrenci almayı planlıyoruz. Fakültemizin 13 yıllık gecikmeyi avantaja çevirip, hızlı bir şekilde kuruluş ve gelişim aşamalarını tamamlaması planlanmaktadır. Fakültemiz sanatçı, tasarımcı yetiştirerek, Samsun'un kültür ve sanat bakımından gelişmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ OLACAK
Eker, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin onayının gecikmesi üzerine yeniden başvuru yaparak adının Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak müracaat etme hazırlığındayken onayın Güzel sanatlar Fakültesi olarak gelmesi üzerine bundan şimdilik vazgeçtiklerini, ancak Fakültenin adının bu şekilde değiştirileceğini söyledi. Prof Eker, " Bu fakülte için 12 yıl mücadele edildi. Sonunda onay çıktı. YÖK'e 5 bölüm için başvurduk.Şimdilik 2013-2014 Öğretim yılında 3 bölüme öğrenci alacağız. Yeni ve farklı bölümlerin açılması için de öğretim üyesi arayışımız var. Samsun'da çalışacak öğretim üyeleri arayışındayız. Bu eksiklik tamamlandığında farklı ve yeni bölümleri de açmayı planlıyoruz. İlkadım Kampüsü'müzde de çalışmalarımız geniş kapsamlı olarak devam ediyor. Mevcut binamızın onarımı ve fakültemizin ihtiyacına göre düzenlemeleri tamamlanmak üzere. Biz İlkadım Kampüsü'nü Samsun'un kültür ve sanat merkezi haline getirmeyi de planlıyoruz. Burada çocuklara, gençlere ve dileyenlere dersler de verecek, hobi ve kurs merkezi olarak da faaliyet göstereceğiz. Samsun'da galeriler yeraltına indirildi. Biz Fakültemizde bir sanat galerisi açacağız. Binamız sanat eğitimi yapısına müsait. Fakültemiz Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına dinamizm katacak." dedi.
BELEDİYELERDEN DESTEK İSTİYORUZ
Fakültedeki çalışmaları için yerel belediyeler ve kurumlardan da destek istediklerini belirten Prof Eker, " Bu çalışmalarımız ve ziyaretlerimiz devam edecek. Belediyelerin faaliyetleri ve bizden akademik düzeyde beklentilerini de karşılayabileceğimizi iletiyoruz. amacımız fakültemizi tanıtmak ve Samsun'a ve OMÜ'ye yakışır bir bilim kültür, sanat merkezi haline getirmektir." şeklinde konuştu.
YAPILAN SPOR TESİSLERİ EĞİTİMİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK
Kampüs çalışmaları sırasında OMÜ'ye tahsis edilen arsanın Spor Salonu yapılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiğini de belirten Dekan Eker açıklamasını şöyle tamamladı: "İlkadım Kampüsü arka kısmında yapımına devam edilen 2 bin 500 kişilik spor salonuyla ilgili olarak, "Konservatuvar binasının dibine 2 bin 500 kişilik bir spor salonu yapıldı. Irmağa da sıfır ve bizim eğitim öğretim yerine de sıfır noktada. Bunun nasıl olduğunu biz bilmiyoruz. Birden gelindi temel atıldı. Yapılan spor tesisleri eğitimi olumsuz şekilde etkileyecek. Binalarımızın yanında bir spor salonu ve bir stadyum olacak. Raylı sistem durağı anayolun güneyindedir. Kuzeyinde yani sahil yolundan da dolmuşlar geçmediği için maçları takip etmeye gelecek olan 2 bin ya da 3 bin kişilik bir grup, tesislere nereden geçecekler. Yarın bize 'Kampüs içerisinden geçen yolu da alıyoruz. Sizi ikiye bölüyoruz ve yolu alıyoruz' derlerse bu konuştuklarımızın da hiçbir anlamı kalmayacak. Hedefimiz ve ideallerimiz yolu alınarak ikiye bölünerek sağından solundan kesilerek yok olacaktır. Bunu nasıl engelleyebiliriz konusunda basın mensuplarından da destek bekliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.