Gediz Üniversitesi gitti, bölgenin kaderi değişti

Gediz Üniversitesi gitti, bölgenin kaderi değişti
Bir zamanların kendi halindeki beldesi, İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Seyrek'te Gediz Üniversitesi sayesinde müthiş bir değişim yaşanıyor.

İnşaat projeleriyle bölge şantiyeye dönerken kafeterye ve lokanta sayısı hızla artıyor.
Bir üniversitenin, ekonomiden sosyal hayata çevresini nasıl değiştirdiğinin en çarpıcı örneklerinden birine de Seyrek sahne oluyor. 2009'daki yerel seçimle belediyesi kapatılıp beldeyken yerleşim yerine dönüştürülen Seyrek, bugün bir üniversite bölgesi. Gediz Üniversitesi'nin burada kurulmasıyla bölgenin kaderi değişti. Bir zamanların kendi halindeki beldesinde, şu an 86 ülkeden 6 bin 500'ü aşkın genç öğrenim görüyor. Öğrencileri ve çalışanlarıyla yöre nüfusunun neredeyse iki katı kadar kişi, her gün Gediz'in Seyrek'teki kampüsüne ve hazırlık okulu binasına geliyor. Bu hareketlilik, beraberinde yeni yatırımları da getiriyor. İnşaat firmalarının peşpeşe başlattığı projelerle bölge şantiyeden farksız. Yurtlara, kafeteryalara ve lokantalara devamlı yenileri ekleniyor. Emlak fiyatları ve kiralar da her geçen gün yükseliyor.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçenin yıldızının parladığına işaret ediyor. Şahin, Gediz Üniversitesi kurucularına ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'e teşekkür ediyor, şunları söylüyor: “Üniversitemizin açılmasıyla birlikte Seyrek ile hemen yakınındaki Ulukent başta olmak üzere ilçe genelinde gözle görülür ekonomik ve sosyal canlanma oldu. Bu hareketlilik her geçen yıl artıyor. İzmir merkeziyle kentin kuzey aksı arasında tampon konumunda bulunan ve büyük potansiyele sahip olan ilçemiz, bu sayede daha da büyüyüp gelişiyor. Bu değişimi heyecanla ve mutlulukla takip ediyoruz. Hep birlikte ilçemizi daha güzel günlere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Menemen'in önü açık, yarınları aydınlık.”

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk da Menemen'in kendilerine kucak açtığına işaret ediyor. Kavuk, üniversiteye ismini bölgenin bereket ve yaşam kaynağı Gediz Nehri'nden esinlenerek verdiklerini hatırlatıyor. Gediz Nehri ve ovası gibi üniversitenin başta kampüsünün bulunduğu Menemen'e, sonra da İzmir'e ve ülkeye, hattâ bütün dünyaya bereket kaynağı olması hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Kavuk, “Sonuçlarını da kısa sürede almaya başladık ancak daha yolun başındayız. İzmirli eğitim gönüllülerinin bağışlarıyla kurulan Gediz Üniversitesi, toplumun tüm kesimlerinden aldığı destekle ve güvenle gelişmeye, çevresini de geliştirmeye devam edecek.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.