İŞARET DİLİ ÜNİVERSİTEDE DERS OLDU
Olimpiyat hazırlıkları kapsamda verilen Türk ve uluslararası işaret dili eğitimleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) basına açık olarak düzenlendi.
Eğitime, Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Güven Özyurt, 2017 Samsun Deaflympics Genel Koordinatörü Funda Özyurt ve işaret dili bölümü öğrencileri katıldı.
İstiklal marşı ile başlayan törende öğrenciler marşa işaret dili ile eşlik etti. Tam bir uyum içinde söylenen İstiklal Marşı, katılımcıları derinden etkiledi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan o anları Çok güzel ve heyecan vericiydi. diye tanımladı.
BİR İLK: ULUSLARARASI İŞARET DİLİ OMÜ'DE DERS OLARAK OKUTULUYOR
OMÜ Rektörü Prof. Hüseyin Akan, törende yaptığı yaptığı konuşmada İstiklal marşını hep birlikte tam bir uyum içinde söyledik, biz sesimizle siz de işaret dilinizle. Çok güzel ve heyecan vericiydi. İstiklal marşını ilk defa böyle dinledim. Üniversitemizin İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ev sahipliği yapması aynı zamanda Türkiye'de seçmeli ders olarak uluslararası işaret dilini öğretiyor olması bizim için gurur vericidir. Türkiye'de ilk defa yapılan bir iş olarak uluslararası işaret dilini öğretmek gerçekten bizim önemli bir başarımızdır dedi.
TÜRK VE ULUSLARARASI İŞARET DİLİ EĞİTİM PROJESİ'NE BÜYÜK DESTEK
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında bizim de desteklediğimiz bu proje bize ilk sunulduğunda büyük bir heyecanla sahip çıktık. Önümüzdeki 2yıl boyunca Türk ve Uluslararası İşaret Dili Eğitim Projesi, OKA olarak hep gündemimizde olacak. Böyle anlamlı ve güzel bir projeyi de kapsayan faaliyetlerin ortağı olmaktan ve bu projeye finansal ve teknik destek vermekten gurur duymaktayız dedi.
6 BİN SPORCU 10 BİN SPORADAMI SAMSUN'A GELECEK
Dünyada işitme engelli sporcuların katılabildiği tek multidisipliner oyunlar olan Deaflympics 2017 (Deaf Olympics) 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da yapılacak. 120 ülkeden (108 üye ülke, 12 aday ülke) 6.000 sporcunun katılması beklenen Deaflympics için hakem ve idareciler dahil yaklaşık 10.000 spor adamı Samsun'da ağırlanacak. Katılımcı ülke, spor branşları, sporcu ve idareci sayıları bakımından Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük spor organizasyonu olacağı açıklandı.
DEAFLYMPICS İÇİN 27 BİN 250 KİŞİ İŞARET DİLİ ÖĞRENECEK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerleşkesi'nin Olimpiyat Köyü olarak yeralacağı Deaflympics için Türk ve Uluslararası İşaret Dili Eğitimi'ne farklı kurum ve kuruluşlardan toplam 175 kişi katılıyor. Samsun Deaflympics Genel Koordinatörü Funda Özyurt, 2017 yazında yapılacak oyunlara kadar farklı seviyede olmak üzere 27 bin 250 kişiyi eğitmeyi planladıklarını açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.