Katil kardeşlere indirim yok
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Güldünya Tören'in, namus meselesi yüzünden öldürülmesine ilişkin davada, kardeşleri İrfan Tören'e verilen müebbet hapis ile Ferit Tören'e verilen 23 yıl 4 ay hapis cezasını onadı.
Bakırköy 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, kardeşleri Güldünya Tören'i "taammüden öldürmeye teşebbüs etmek" ve "taammüden adam öldürmek" suçlarından İrfan Tören'i müebbet hapis cezasına, Ferit Tören'i ise 23 yıl 4 ay hapse mahkum etmişti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin de Bakırköy'deki yerel mahkemenin kararını onadığı bildirildi.
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bakırköy'deki mahkemenin Tören kardeşlerle ilgili vermiş olduğu ilk mahkumiyet kararlarını usul ve esastan bozmuştu. Bozma kararının ardından davayı tekrar görüşen Bakırköy 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Güldünya Tören'i "taammüden öldürmeye teşebbüs etmek" ve "taammüden adam öldürmek" suçlarından kardeşleri İrfan Tören'i müebbet, Ferit Tören'i de 23 yıl 4 ay hapse mahkum etmişti.
YEREL MAHKEME DÜŞÜK CEZA VERMİŞTİ
Evlilik dışı ilişkiden hamile kalarak bir çocuk dünyaya getirdiği belirtilen Güldünya Tören, önce silahla yaralanmış, ardından da tedavi gördüğü hastanede 25 Şubat 2004 tarihinde öldürülmüştü.
Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, İrfan Tören'i müebbet hapis, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Ferit Tören'i ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme Heyeti, olay tarihinde yakalanamayan Mehmet Tören hakkındaki dava dosyasını ise ayırmıştı.
Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Güldünya Tören'in töre nedeniyle öldürülmesine ilişkin, kardeşleri İrfan ve Ferit Tören'e verilen mahkumiyet kararlarını usul ve esastan bozmuştu. Yüksek mahkeme, 2 gün arayla gerçekleşen silahlı saldırılar nedeniyle sanıklara ayrı ayrı ceza verilmesi gerektiğine işaret etmişti.
Bozma kararının ardından davayı tekrar görüşen Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Güldünya Tören'i taammüden öldürmeye teşebbüs etmek ve taammüden adam öldürmek suçlarından kardeşleri İrfan Tören'i müebbet, Ferit Tören'i de 23 yıl 4 ay hapse mahkum etmişti.