KEMAL ZEYBEK ASARCIK VE CANİK’TE

KEMAL ZEYBEK ASARCIK VE CANİK’TE
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek, Asarcık ve Canik İlçelerinde esnafları işyerlerinde ziyaret etti.

‘600 MİLLETVEKİLİ FAZLADIR’

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ‘’Anayasa değişikliği ile getirilen partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile TBMM de milletvekili sayısı 600 olacak. Getirilmek istenen sistemle Bakanların Türkiye Büyük Millet Meclisi dışından atanacak olması veya TBMM üyesi ise üyeliği düşecek. TBMM dışından atanacak Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları sayıları da dikkate alındığında; Dokunulmazlık hakkına sahip olacakların sayısını kestirmekte mümkün değildir. Atanan Cumhurbaşkanı yardımcıları, Bakanların aldıkları ücretler ve her türlü özlük hakları, Milletten toplanan vergilerden karşılanacaktır. Milletvekili sayısının artırılmasına bir anlam vermekte mümkün değildir. TBMM üyelerinin denetim görevleri ellerinden alınıyor; Gensoru veremeyecek ve birtakım denetim yetkilerini kullanamayacak, Bakanda olamayacak bu durumda milletvekili sayısının artırılmış olmasının bir anlam ve önemi yoktur. Dünya da, nüfusu bizden kat, kat fazla olan Ülkelerin Parlamentolarında görev milletvekili sayısı bizdekinin yarısı kadardır.’’dedi.

‘18 YAŞ ALDATMACADIR’
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ‘’2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğinde de benzer düzenlemeler konulmuştu. 12 Eylül Darbecilerini yargılayacaklardı, kimler yargılandı; Kaç işkenceci yargılandı ve hangi cezalar verildi. Sembolik olarak 12 Eylül darbesinin lideri yargılandı. Hiçbir karanlık olay aydınlatılmadı. Vesayetleri kaldıracağız gerekçesi ile Yetmez ama “evet” diyenlerin destekleri alındı. Şimdi onlarda verdikleri oydan ötürü pişmanlık duyuyor.Şimdi de 18 yaşındaki gençlerimizin desteğini alabilmek için böyle bir madde konmuş bu kenar süsüdür. 18 Yaşın da olan ve milletvekili seçilecek olanlar; Kimlerin çocukları olacak, fakir, fukara köylülerimizin çocukları olmayacağına göre, Aşiret liderinin torunların ve ya siyasi nüfuzu olanların torunları seçilecektir ve askerlikten muaf olacaklardır. 18 Yaş tam bir aldatmacadır.  Anayasamızda milletvekili seçilme yaşı 25 tir.25 Yaşında iktidar partisinin kaç milletvekili olduğunu herkes merak ediyor. İnanmayın aldanmayın bunlar kenar süsleridir.’’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum